112

Bij Oosterhout omgekomen automobilist is een Roosendaler

Foto: Waaghals / Flickr cc-sa-by-2.0

Maandag is bij een ongeval op de A59 bij Oosterhout een man omgekomen. De politie maakte gisteren bekend dat het om een 54-jarige Roosendaler gaat.

Bij de fatale botsing waren twee vrachtauto’s en een personenauto betrokken.

File

Rond acht uur ’s morgens ontstond op de A59 ter hoogte van Oosterhout een file. Door een nog onbekende oorzaak kon een vrachtwagenchauffeur niet op tijd remmen. Hij klapte in volle vaart op de auto van de Roosendaler.

Bekneld

De wagen schoot tegen een vrachtwagen die voor hem reed. De 54-jarige Roosendaler raakt bekneld en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Het personeel van de opgeroepen traumahelikopter kon niets meer voor hem doen.

Chauffeur aangehouden

De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. Hij is in het ziekenhuis behandeld en aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een aanrijding met dodelijke afloop. Het gaat om een 29-jarige man uit Den Ham.

Geen alcohol

De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De chauffeur was in elk geval niet onder invloed was van alcohol.

Een van de vrachtwagens kwam dwars op de weg te staan. Vanwege de enorme ravage kon de A59 pas rond half vijf ’s middags weer worden vrijgegeven.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen