112

Onderzoek schietpartij: slachtoffer probeerde te bemiddelen bij burenruzie

Een van de agenten donderdag
Een van de agenten donderdag
Foto: Danny van den Aarsen

De vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren, staat centraal in het onderzoek naar dodelijke schietpartij aan de Freijterslaan donderdag.

Donderdagavond schoot een 58-jarige man uit de Freijterslaan een 51-jarige buurtbewoner dood. Volgens getuigen stond de dader bekend als een ruziemaker. Maar hoe kon het zo uit de hand lopen?

Gisteren hebben de gemeente, woningbouwvereniging AlleeWonen en de politie een gezamenlijk persbericht verstuurd over de stand van zaken in het onderzoek.

Uit het persbericht

“Het 51-jarige slachtoffer was geen directe partij in een burenruzie. De verdachte en zijn naaste buren waren al geruime tijd in een conflict verwikkeld. Het lijkt erop dat het slachtoffer hierin probeerde te bemiddelen.”

Bekend bij instanties

De verdachte en zijn gezin wonen sinds twee jaar in de Burgemeester Freijterslaan. De man was bekend bij de politie en hulpverleningsinstanties. Zij waren ook op de hoogte van de ruzies, waarbij onder andere Buurtbemiddeling, de woningbouwvereniging en de wijkagent hebben geprobeerd de relaties in de buurt te verbeteren.

Gesteld wordt: “Meerdere meldingen van bedreigingen en ruzies zijn opgepakt door de verschillende maatschappelijke instanties in een poging om de woonsituatie te verbeteren. Op grond van de informatie die de hulpverleningsinstanties hadden, was niet te voorzien dat de kwestie zou escaleren.”

Geen wapenvergunning

De verdachte is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau en vastgezet. De man wordt momenteel verhoord. Hij had geen vuurwapenvergunning.

De gezinsleden van de verdachte zijn elders ondergebracht.

Reactie burgemeester

Burgemeester Jacques Niederer zegt in een eerste reactie: “Mijn medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer. Ik wens hen, mede namens het gemeentebestuur, alle sterkte en kracht toe. Verder spreek ik mijn afschuw en verbijstering uit over wat er donderdagmiddag gebeurd is.”

Dit raakt de hele gemeenschap diep – Jacques Niederer

Tips?

Het onderzoek is nog in volle gang. Zo worden er nog steeds buurtbewoners en getuigen gehoord. Ben jij getuige en heb je nog niet met de politie gesproken of heb je andere informatie waar de politie wat aan kan hebben? Bel dan (0900) 8844 om in contact te komen met het rechercheteam.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen