112

Bommelding in trein naar Zeeland: Franse drugsgebruiker opgepakt

Foto: NS

Gisterenmiddag is een 19-jarige man uit Frankrijk op het Stationsplein aangehouden na een bommelding.

Het zou gaan om een bom in de trein naar Zeeland. De politie heeft de trein stilgezet op station Krabbendijke. Reizigers liepen tot een uur vertraging op.

Ademhalingsmoeilijkheden

De conducteur kwam op zijn ronde een Franse reiziger tegen die duidelijk onder invloed was van drugs. Hij had geen treinkaartje bij zich en kon zich niet legitimeren.

Omdat de Fransman ademhalingsmoeilijkheden leek te hebben, liet de conducteur de man in Roosendaal uit de trein halen. Op het Stationsplein wist ambulancepersoneel de man weer wat bij zijn positieven te brengen.

Bommelding

Ineens meldde de man dat hij in de trein een bom had geplaatst die ieder moment kon afgaan. De trein was echter alweer op weg richting Zeeland.

Op station Krabbendijks is de trein stilgezet. Alle reizigers moesten de trein uit die daarna is uitgekamd door bomexperts. Intussen heeft de politie de verdachte nagetrokken in nationale en internationale politiedatabases. Daarna werd de conclusie getrokken dat de bommelding niet serieus was.

Nadat het het sein veilig was gegeven, kon de trein rond vijf uur verder naar Vlissingen. De verdachte is gearresteerd en vastgezet. Zijn motief is nog niet bekend.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen