112

Wegpiraten bezorgen Middelburger angstige momenten op de A58

A58
A58
Foto: Michiel1972 cc by-sa-3.0

Gisterenmiddag is een 50-jarige automobilist uit Middelburg op de A58 bedreigd door de bestuurders van twee andere auto’s. Deze probeerden hem na een inhaalmanoeuvre klem te rijden.

Het slachtoffer reed tegen vieren met zijn rode Volvo op de A58 richting Bergen op Zoom. Ter hoogte van Rilland haalde hij twee vrachtwagens in. Op dat moment kreeg hij te maken met een bumperklever. De bestuurder van deze zwarte Volkswagen Golf vond blijkbaar dat het inhalen te langzaam verliep.

Klemrijden

Weer terug op de rechterhelft, probeerde de Volkswagen hem tot tweemaal toe klem te rijden. Alleen door uit te wijken naar de vluchtstrook kon het slachtoffer een botsing voorkomen. Daarna dook de zwarte wagen voor zijn auto op en remde hard, met een botsing tot gevolg. De auto’s konden wel doorrijden.

Een derde wagen

Al rijdend had het slachtoffer 112 gebeld. Ineens bemoeide zich een rode Fiat zich ermee. De Volvo kwam ingeklemd te zitten tussen de Fiat en de Volkswagen. Deze twee wagens probeerden de man uit Middelburg richting de vluchtstrook te drijven. Dat is niet gelukt.

Bij Hoogerheide verliet de zwarte Volkswagen de snelweg nadat hij de rode Volvo nog een flinke por had gegeven. De rode Fiat ging er bij de afslag Roosendaal vandoor richting Halsteren.

Getuigen gezocht

Al met al heeft de ruzie, bedreiging of wat het dan ook was nog geen tien minuten geduurd. Was het willekeurige pesterij of een gerichte actie, en wat waren de bestuurders van plan als ze de rode Volvo tot stoppen hadden kunnen dwingen?

Agenten hebben het slachtoffer opgevangen op de parkeerplaats van de Wouwse Tol. Hoe de vork in de steel zit, is nog niet duidelijk. De politie is op zoek naar getuigen. Heb jij iets gezien? Bel deze (0900) 8844.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen