112

Vluchtende bestuurder ramt tweemaal politiewagen

Foto: Dave Conner cc-by-2.0

Vannacht heeft de politie een man uit Wouw gearresteerd. Hij negeerde een stopteken en in de achtervolging die ontstond, ramde hij twee keer een politiewagen.

Tegen vijven hoorde de politie dat een man zich bij een tankstation in Rucphen agressief had gedragen. De bestuurder was weggereden, de 58 op in de richting van Breda. Politie-eenheden kregen de auto in de gaten die omkeerde en vervolgens richting Roosendaal ging.

Achtervolging door Roosendaal

Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar de auto reed met hoge snelheid door en nam de afslag Zegge. Op de Bredaseweg konden agenten maar net een frontale aanrijding met de auto voorkomen. Wel ramde de wagen een politieauto en het hek van een bedrijfsterrein.

De bestuurder ging er opnieuw vandoor en raakte daarbij nogmaals een politiewagen. De politie achtervolgde de man door de Beethovenlaan naar de Strausslaan en de Burgemeester Sneijderlaan. Daar raakten ze de auto kwijt. Even later vonden agenten de auto terug op de Amarildijk. De bestuurder was verdwenen.

Politiehond

De agenten kamden de omgeving uit. Daarbij zetten ze ook een speurhond in. Uiteindelijk trof de politie de bestuurder aan op het adres waarop de vluchtauto stond geregistreerd. De verdachte, een 35-jarige man uit Wouw, verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Vermoedelijk was hij onder invloed van drugs.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen