112

Aanhoudingen om overtreding samenscholingsverbod in Roosendaal

Foto: Renkum Nieuws

In Roosendaal zijn woensdagavond meerdere mensen aangehouden voor het overtreden van de strengere regels die er op straat gelden in verband met vuurwerkoverlast.

Een van de arrestanten had een mes op zak, zes hielden zich niet aan het geldende samenscholingsverbod, een ander had drugs bij zich en een kon zich niet identificeren. De mensen die zijn gearresteerd vanwege het samenscholingsverbod werden aangehouden in de buurt van de Evelindeflat en de Saskiadonk, meldt de politie. Dat is in de wijk Langdonk.

De man met het mes verzette zich bij zijn aanhouding. De politie heeft woensdag ook een aantal gesprekken gevoerd met mensen die opruiende berichten hadden geplaatst op sociale media. “Doel van de gesprekken is kenbaar maken dat we weten wie er achter de accounts zitten en duidelijk maken dat we dit als politie niet tolereren”, aldus de politie.

Het is al enkele dagen onrustig. Er is zwaar vuurwerk afgestoken en brand gesticht. Dinsdag en woensdagochtend werden er al vijf mensen aangehouden. Sinds dinsdag geldt voor heel Roosendaal een samenscholingsverbod.

Eerder woensdagavond meldde burgemeester Han van Midden dat voor enkele wijken ook een noodverordening geldt, namelijk voor Kalsdonk, Kroeven, Langdonk en Westrand. De noodverordening duurt zeker twee weken. Door de noodverordening kan de politie mensen die er niets te zoeken hebben weigeren de wijken in te laten gaan.

Bron: ANP / nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden