112

Wie gooit vuurwerkbom in schoollokaal Gezellehoek Roosendaal?

Foto: Renkum Nieuws

Bureau Brabant besteedt maandag 10 januari 2022 ruim aandacht aan de brandstichting bij basisschool de Gezellehoek in Roosendaal.

De brand, waarschijnlijk veroorzaakt door een vuurwerkbom, leidde tot aanzienlijke schade. We hebben beelden van een persoon die wegrent na de brand. Verder tonen we in de uitzending onder meer een auto-inbreker in Tilburg op het Hasseltplein die is gefilmd door de dash-cam in het voertuig.

Brandstichting basisschool Roosendaal

Tijdens ernstige rellen in Roosendaal werd zondag 21 november 2021 omstreeks 20.10 uur brand gesticht bij basisschool de Gezellehoek aan de Rodenbachlaan in Roosendaal. Door de brand en de rookschade werden meerdere klaslokalen vernield. Ze zijn nog steeds onbruikbaar. We arresteerden die avond veertien relschoppers voor diverse strafbare feiten. We zijn echter nog op zoek naar de dader (s) van de brandstichting bij de school. Op beelden is een jongeman te zien die wegrent kort na de brand. Of deze persoon de brand heeft gesticht is nog niet duidelijk. Wel is hij mogelijk daarbij betrokken. We willen graag weten wie hij is.  Het gaat om het een jonge man met een blanke lichte huidskleur. Hij draagt donkere bovenkleding en witte sneakers.

Dashcam filmt auto-inbreker in Tilburg
Een dashcam camera heeft zaterdag 2 oktober 2021 omstreeks 23.15 uur op het Hasseltplein in Tilburg een auto-inbreker vastgelegd. Op de beelden is te zien dat een man instapt in de auto en op zoek gaat naar buit. Buiten het voertuig zijn nog twee personen te zien waarvan er één met de dader in de auto praat. De buit bestaat onder meer uit een zonnebril en een gewone bril. De dader in de auto droeg een mondkapje waarop zijn bovenlip zichtbaar is. Hij draagt een pretje en een blauwe jas.  Hij was in het gezelschap van twee jongens, één met een trainingsjas met geel aan de mouwen, de ander met geel-groene camouflagemouwen.  Wie is deze inbreker!

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

bron: politie.nl

Cookieinstellingen