Update vluchtelingenopvang Metsj Point

Foto: Timo Reisiger

Gisteren bezocht de burgemeester de vluchtelingen voor wie Roosendaal in veel gevallen al zeker de vijfde opvanglocatie is. En de Roosendaalse Lijst geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

De vluchtelingen zijn maandag vanuit Tholen hierheen gekomen na drie dagen Hulst. Ruim de helft van hen had daarvoor zes dagen doorgebracht in het Friese dorpje Ureterp. De anderen kwamen uit het Brabantse Budel en Ter Apel in Groningen.

Roosendaal soms al vijfde ‘station’

Ook Ureterp en Budel waren voor de vluchtelingen niet de eerste opvanglocatie. Sommigen zijn in korte tijd al meer dan vijf keer ‘verhuisd’.

De groep die nu in Roosendaal verblijft, bestaat grotendeels uit Syrische gezinnen, vaak met relatief jonge kinderen. Ook zijn er families uit Irak, Afghanistan en Eritrea. Een klein aantal mensen heeft individueel de oversteek naar Europa gemaakt. Ongeveer de helft van de vluchtelingen is kind.

Burgemeester bezoekt vluchtelingen151208 Niederer bezoekt vluchtelingen -Timo Reisiger (1)

Gisteren heeft de burgemeester de vluchtelingen in Metsj Point bezocht. Hij sprak er met vluchtelingen en mensen van de organisatie. Niederer: “Tot op heden verloopt alles goed en volgens planning, mede dankzij de goede voorbereiding door alle betrokken partijen.”

Roosendaalse Lijst geeft antwoord

Via de website van de Roosendaalse Lijst konden inwoners vragen over het vluchtelingenvraagstuk stellen. De partij heeft daarna een soort FAQ samengesteld.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen