Slecht weer gooit roet in vuurwerkshow

Vesta Vuurwerk verzorgde zaterdagavond 16 december voor de 7e keer een groot vuurwerk aan de Westelijke Havendijk.

Een stand met warme koffie was aanwezig. Jammer dat het weer tegen zat. Het kwam er precies tijdens de demonstratie met bakken uit. Behalve een presentatie van producten was er ook een 'pyromusical' een volledig computergestuurd en op muziek gesynchroniseerd vuurwerk. Het was een knallend mooi vuurwerkshow.

Vorig jaar verzorgde Vesta ook al een vuurwerkdemonstratie. De opkomst was wederom groot ondanks het slechte weer. Het verkeer werd netjes naar de parkeerplaats van het RBC Stadion geleid waar voor iedereen een plekje was. Eigenaar Patrick Jansen heeft zich er toe gezet het dit jaar nog grootser aan te pakken. "Het belooft letterlijk en figuurlijk een vlammend spektakel te worden, want de eindshow bevat naast vuurwerk ook elektronisch gestuurde vlammen die tot 7 meter hoog komen en een gesynchroniseerd laserspektakel", kondigde hij aan. De show is net als vorig jaar naast het pand van Vesta Vuurwerk aan de Westelijke Havendijk 17e in Roosendaal. Op deze zaterdag 16 december is daar vanaf 19.00 uur de showroom open en belooft Jansen de bezoekers (gratis) verse koffie, een glas warme glühwein of een kop warme chocolademelk voor de kinderen.

Uiteraard kan het getoonde vuurwerk worden besteld en krijgen bezoekers een coupon voor gratis vuurwerk, dat tijdens de verkoopdagen aan het eind van het jaar kan worden opgehaald. Kinderen kunnen met de mascottes van de zaak op de foto. Daarnaast was er een reuze kerstman. De hoeveelheid vuurwerk was dit jaar gestegen naar 10 ton ofwel 10000 kilo vuurwerk. Toch zijn alle veiligheidsvoorschriften netjes uitgevoerd. Er was tevens de mogelijkheid om in de aankoophal het vuurwerk elektronisch via computers te bestellen.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen