Nispen Blues: The Blues Bones en Rutsy Nuts

Foto: The BlueBones

De Belgische vijfmans formatie The BluesBones is een band met gepassioneerde en ervaren muzikanten. Hun veelal eigen en originele nummers variëren van gevoelige Bluesballads tot swampy slide en meer heavy Bluesrock.

Nispen Blues is trots om The BluesBones als afsluiter van het seizoen 2017-2018 te mogen presenteren.

Juist dit uitgebreide scala aan muziekstijlen heeft de band door de jaren heen een gevarieerde fan-base opgeleverd. De band is in 2011 opgericht. Tijdens de Belgische Blues Challenge in 2012 werden ze door het publiek als favoriet gekozen. Dezelfde wedstrijd werd in 2016 gewonnen, en vorig jaar op de Europese Blues Challenge in Denemarken eindigden ze als tweede. The BluesBones hebben inmiddels in een razend tempo de Europese Bluesscene veroverd. Hun debuut album ‘Voodoo Guitar’ heeft zeer goede reviews ontvangen. Ook de opvolgers ‘Live @ De Bosuil’ (2013), ‘Saved by the Blues’ (2015) en ‘Double Live’ (2016)’ ontvingen lovende kritieken. Recent is de nieuwe CD ‘Chasing Shadows’ uitgekomen.

Line Up:

  • Nico De Cock: zang
  • Koen Mertens: drums
  • Geert Boeckx: bas
  • Edwin Risbourg: hammond
  • Stef Paglia: gitaar

Rusty Nuts

Rusty Nuts uit Tilburg timmert al jaren aan de weg met onvervalste Southern (Blues)rock. Muziek gestoeld op o.a. The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en The Outlaws, maar ook het betere Bluesrock materiaal van bijv. Jimi Hendrix, ZZ Top en Wishbone Ash worden niet geschuwt. Drie gitaren, drie stemmen en een hechte ritmesectie zorgen ervoor dat elk optreden knalt. Uiterst potente (Blues)rock met furieuze gitaarsoli.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen