Naar wie leidt de puzzelspeurtocht van Coniunctis Viribus?

Foto: Coniunctis Viribus op Facebook

Afgelopen week kreeg het publiek vier tips. Een soort puzzelspeurtocht. Maar waar leiden die aanwijzingen naartoe? Later vandaag de ontknoping. Intussen doet het geheime genootschap er alles aan zijn dekmantel te beschermen.

Oud-wethouder Kees Jongmans gaat de eerste verrassingsactie uitvoeren. De leden van het genootschap zeggen: “Zelf blijven we liever op de achtergrond, daarom is het fijn dat we de heer Jongmans bereid hebben gevonden om ons publieke gezicht te zijn tijdens onze actie!”

Dat we weten dat de eerste actie vandaag plaatsvindt, komt door een tweet van Jongmans vanmorgen. Hij schreef: “Vandaag mag ik op verzoek van @vereendekracht een organisatie in de gemeente Roosendaal in het zonnetje zetten. Werk maken van eigen kracht.”

Strikt geheim

Dat Coniunctis Viribus het genootschap strikt geheim wil houden, merkte ook een journalist van BN/DeStem. Hij vroeg via Twitter het telefoonnummer van een contactpersoon van het genootschap. Hij kreeg de deksel op z’n neus: per mail mag je vragen stellen, persoonlijk contact met de leden is niet mogelijk.

De aanwijzingen

Tip 1 (23 april) kwam op de dag waarop Coniunctis Viribus zichzelf kenbaar maakte. Natuurlijk probeer je dan de cryptische boodschap te begrijpen. Gaat het om de markt, de kraam, het fruit of specifiek om die ananas?

Coniunctis Viribus - tip1

Tip 2 (28 april) liet een boodschappenkarretje zien. Hm, iemand die boodschappen voor een ander doet? Het genootschap zet immers mensen in het zonnetje die zich vrijwillig inzetten voor anderen.

Coniunctis Viribus - tip2

Tegelijk met tip 2 werd bekendgemaakt dat oud-wethouder Kees Jongmans de eerste verrassingsactie gaat uitvoeren.

Tip 3 (29 april): een kerk. Ja, die herkennen we. Een tipje van de sluier: deze kerk staat in een van de dorpen.

Coniunctis Viribus - tip3

Fruit, boodschappen en dan dus die kerk. Daar kunnen wij nog geen chocola van maken. Coniunctis Viribus laat weten dat de lokale kunstenaar Benjamin Scheltema ‘iets’ met de verrassing te maken heeft. Kunnen we daaruit opmaken dat de verrassing uit een kunstwerk van Scheltema bestaat, of wil het genootschap ons op het verkeerde been zetten?

Vanmorgen kwam tip 4. Tja, misschien zijn wij gewoon geen goede puzzelaars. Iets met boodschappen voor het hele gezin? Maar waar?

Coniunctis Viribus - tip4

We houden jullie op de hoogte!

Het genootschap in het kort

Het genootschap Coniunctis Viribus gelooft in de eigen kracht van Roosendalers. In de aanwezigheid van talentvolle en ondernemende Roosendalers die oog voor elkaar hebben en elkaar de helpende hand reiken.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen