Eerste oorkonde Coniunctis Viribus voor super ‘de Buurt’ in Heerle

Foto: Willemijn Casas, FotoBlixZ

Verraste gezichten donderdagmiddag bij de vrijwilligers van super ‘de Buurt’ in Heerle toen oud-wethouder Kees Jongmans binnenstapte. Hij kwam hen een oorkonde en een schilderij overhandigen uit naam van het genootschap Coniunctis Viribus.

De coöperatieve supermarkt is een initiatief van en voor inwoners van Heerle. Volgens Coniunctis Viribus is dit een voorbeeld van vereende kracht: de vrijwilligers voorzien met de buurtsuper in de behoeften van het dorp.

Naast de oorkonde kreeg coöperatie-voorzitter Jan Doggen ook een schilderij van kunstschilder Ben Scheltema waarop een scène uit de supermarkt is te zien.

foto: Willemijn Casas, FotoBlixZ
foto: Willemijn Casas, FotoBlixZ

Super de Buurt

Het is alweer een aantal jaren geleden dat Heerle zonder reguliere supermarkt kwam te zitten. Een club enthousiaste vrijwilligers zette een coöperatie op en dat leidde in maart 2014 tot de opening van super ‘de Buurt’, tegenover het voormalige kerkgebouw in Heerle.

De buurtsuper – ’n eerlijke Heerle’ke supermarkt – laat zien hoe inwoners zelf vorm kunnen geven aan het voorzieningenniveau in een dorp. De winkel onderscheidt zich met groente en fruit, afkomstig van lokale boeren, waarmee de lokale economie wordt gesteund.

Coniunctis Viribus blijft op zoek

Coniunctis Viribus (Latijn voor ‘Met vereende krachten’) is een geheim genootschap dat aandacht vraagt voor Roosendalers die met elkaar de samenleving leefbaarder maken.

Het genootschap blijft op zoek naar talentvolle en ondernemende Roosendalers die oog hebben voor elkaar en elkaar de helpende hand reiken. Weet jij iemand? Je kunt het genootschap tippen door een bericht achter te laten op hun Facebook-pagina of via twitter.

foto: Willemijn Casas, FotoBlixZ
foto: Willemijn Casas, FotoBlixZ

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen