Wethouder geeft stemadvies voor finale Dorpen Derby morgen: stem op Nispen!

Wat een resultaat! Een korte impressie:
Wat een resultaat! Een korte impressie:
Foto: via @HeerlijkckNispen

De negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2015 maken zich op voor de eindstrijd. Welk dorp gaat er met €25.000 naar huis? En vooral, hoeveel kans maakt Nispen?

In de Derby van de provincie Noord-Brabant draaide het dit jaar om: wie heeft het beste idee om met behulp van cultuur de leefbaarheid in het dorp te verbeteren? Negen dorpen, waaronder Nispen, staan morgen op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde in de grote finale.

Zo vaak stemmen als je wilt

De ontknoping is live te volgen vanaf 20.00 uur op Omroep Brabant. Aan het begin van de uitzending wordt een top 3 bekend gemaakt. Deze dorpen gaan strijden om het prijzengeld.

  • Je kunt slechts tien minuten stemmen, maar wel zo vaak als je wilt. Hoe en naar welk nummer, dat wordt rond 20.45 uur bekend gemaakt.

Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur: “De Derby moedigt mensen aan zich in te zetten voor de eigen leefomgeving. Dit jaar zien we hoe cultuur hierbij de verbindende kracht kan zijn. De negen finalisten hebben – of ze nu winnen of niet – de leefbaarheid in hun dorpen een enorme dienst bewezen.”

Heerlijck Openluchttheater

Centraal in de deelname van Nispen staat het openluchttheater. Met de mozaïekmarathon wisten de Nispenaren zich als finalist te plaatsen. Maar de bouw van het theater en z’n prachtige mozaïekwand was alleen nog maar het begin.

Koppositie

Sinds september zijn de activiteiten van de Heerlijckheijd te volgen geweest op Omroep Brabant. Het publiek zorgde ervoor dat Nispen al snel aan kop ging. Naast de publieksstemmen is echter ook het jury-oordeel van groot belang.

Daarover staat op de website van het openluchttheater: “We enorm onze best gedaan om die koppositie te behouden. Als ook de jury enthousiast is, en stiekem denken we van wel, zitten we bij de laatste drie.”

Wethouder Schenk geeft stemadvies

Wethouder Saskia Schenk de Derby op de voet gevolgd. Samen met wijkmanager Rozemarie van Loon gaat ze mee naar Hooge Mierde. Daar sluit burgemeester Jacques Niederer zich bij de Nispenaren aan.

“Nispen is bekend als zeer actief en ondernemend dorp,” vertelt Schenk aan roosendaal.nieuws.nl. “De energie en het enthousiasme van honderden mensen uit Nispen om het Heerlijck Openluchttheater te bouwen en de vele activiteiten die er al inmiddels gerealiseerd zijn, hebben bij mij een enorme indruk gemaakt. Ook buiten de gemeente Roosendaal staat Nispen nu terecht op de kaart.”

Schenk hoopt dat de inzet beloond wordt met de winst. Ze lijkt er geen moment rekening mee te houden dat Nispen níét bij de laatste drie zou horen, want ze eindigt met: “Ik ga in ieder geval sms’en en ik hoop met mij nog vele anderen.”

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen