Kerstwinkel bij Terres des Hommes

Foto: Terre des Hommes Roosendaal

Bij de Terres des Hommes winkel aan de Nieuwe Markt is in de kerstsfeer gebracht.

Hiermee wil de winkel kinderen in Oost-Afrika weer hoop willen geven op een betere toekomst. Iedereen die dit een mooie kerstgedachte vindt, kan hier aan bijdragen door kerstcadeautjes (of andere spullen) te kopen of te brengen bij de Terres des Hommes winkel. Afgelopen week was de opening in Roosendaal.

kerstwinkel-roosendaal-1

Veel kinderarbeid in Oost Afrika

In Oost-Afrika gaan 15 miljoen kinderen naar hun werk in plaats van naar school. Het werk dat zo’n 5 procent van deze kinderen doet, valt onder de ergste vormen van kinderarbeid. Ze werken bijvoorbeeld in goudmijnen, of als huisslaafjes in gezinnen. Dat gebeurt onder dwang en de omstandigheden waarin ze werken zijn uitputtend, ongezond en vaak gevaarlijk. Hoewel landen in deze regio in de afgelopen jaren hun wetten tegen kinderarbeid hebben aangescherpt, komt door een gebrek aan geld en kennis van de uitvoering daarvan weinig terecht.

Wat doet Terre des Hommes?

Terres des Hommes is vanaf 2016 een programma gestart tegen kinderarbeid in Afrika. Het programma richt zich op mijnwerkers en huisslaafjes in Tanzania en Oeganda. De opbrengsten van de Terres des Hommes winkel in Roosendaal gaan naar dit programma. Terres des Hommes helpt door het voorkomen van uitbuiting en kinderarbeid. Maar daarnaast geven ze kinderen ook echt kans op een betere toekomst. Door ze de kans te geven een opleiding te volgen. Door ouders hulp te geven bij het creëren van nieuwe bestaansmiddelen, zodat hun inkomen stijgt en hun kinderen niet hoeven te werken. Maar ook door samen te werken met lokale en nationale autoriteiten en overheidsinstanties.

kerstwinkel-roosendaal-2

'

Reacties

article
42651
Bij de Terres des Hommes winkel aan de Nieuwe Markt is in de kerstsfeer gebracht.
https://roosendaal.nieuws.nl/actie/42651/kerstwinkel-bij-terres-des-hommes-roosendaal/
2016-12-11T12:35:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2016/12/13104344/kerstwinkel-roosendaal-3.jpg
in actie