Roy zoekt een fijn en liefdevol huis

Foto: DOC Arduin

Deze week zetten we deze lieve Roy in het zonnetje. Hij is op zoek naar een fijn en liefdevol huis. Zijn baasje kan door vervelende omstandigheden niet meer voor hem zorgen.

Roy is een gecastreerde reu, geboren op 20-12-2015. Hij is een middelgrote kruising (schofthoogte +/- 50 cm), die oorspronkelijk uit Griekenland komt. Daar zou hij in een vuilniszak zijn aangetroffen, toen hij ongeveer een half jaar oud was. Hij is toen naar Nederland gekomen, waar hij sindsdien bij zijn vrouwtje heeft gewoond, samen met een oudere kat. Helaas heeft zij nu de hele moeilijke beslissing moeten nemen Roy af te staan, omdat ze recent een ongeluk heeft gehad waarvan het herstel nog erg lang gaat duren en ze lichamelijk gewoon niet in staat is voor deze lieverd te zorgen.

Roy is door dit alles erg uit zijn doen en allesbehalve op zijn gemak. Hij heeft een redelijk terughoudend karakter, is  afwachtend en zeker met vreemden blijft hij liever op afstand tot hij het allemaal vertrouwd. Op straat wil hij nog wel eens schrikken van geluiden en obstakels, maar bij harde knallen of vuurwerk wil hij het echt op een lopen zetten en daar moet je als baasje dus altijd heel alert op zijn en hem goed vasthouden. We proberen hem zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen en dat lijkt hij ook te snappen, maar Roy durft nog niemand van ons écht te vertrouwen. Van andere honden wordt hij juist wel vrolijk en dat is dan misschien ook precies wat Roy nodig heeft, een sociaal soortgenootje dat hem op sleeptouw neemt en laat inzien dat wij mensen het beste met hem voor hebben. Wij hebben het helaas nog niet mogen zien, maar zijn bazin vertelt, dat wanneer Roy op zijn gemak is, hij graag speelt en komt knuffelen. Verder kan hij prima eventjes alleen thuis blijven (geen hele werkdagen uiteraard) en is hij naast keurig zindelijk ook waaks.

Roy is vooral op zoek naar rust en geborgenheid, naar een baasje dat heel veel thuis is en met hem gaat werken aan zijn onzekerheden, maar hem in ieder geval zo snel mogelijk op zijn gemak weet te laten voelen. Als er eenmaal een band is, komt de rest vanzelf.
Geeft u Roy een eerlijke kans en heeft u daar behalve veel liefde ook de nodige tijd en het geduld voor? En heeft u daarnaast wellicht ook nog een viervoetig maatje voor hem? Dan kan Roy niet wachten u te ontmoeten! Neemt u snel contact op?
Bekijkt u ook dit filmpje eens
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen