SDW dagcentrum de Plataan ontvangt bijdrage vanuit Lionsclub Roosendaal Westhoek voor aanschaf nieuw speeltoestel

Foto: SDW

Lionsclub Roosendaal Westhoek organiseerde op woensdag 3 april een bioscoopavond voor de Filmpremière van ‘De Terugreis’ in de C-Cinema in Roosendaal. De opbrengsten van deze avond kwamen ten goede aan drie goede doelen, waaronder een speeltoestel voor de kindgroepen van SDW dagcentrum de Plataan in Roosendaal. Dankzij deze bijdrage van de Lionsclub kunnen zij een nieuwe trampoline en/of zandbak voor de locatie aanschaffen.

Ingrid Machielse, voormalig unitmanager van de Plataan, licht toe: ‘Om de kinderen bij de Plataan een fijne plek te bieden zijn er verschillende aanpassingen gedaan op het dagcentrum. Het inrichten van de tuin met spelmateriaal, die kinderen uitnodigt om samen te spelen, is nog een grote wens. Een trampoline en zandbak zijn middelen om de kinderen op een positieve manier met elkaar in contact te brengen. Vanwege hun verstandelijke beperking in combinatie met autisme is dat voor deze kinderen erg moeilijk. Naast dat buitenspelen gezond is, is het een manier om te ontprikkelen. Hierdoor zijn kinderen de rest van de dag meer ontspannen en staan zij beter open voor contact. We zijn ontzettend trots dat de Plataan uitgekozen is als goed doel.’

Marieke Bouwman, voorzitter commissie materiële dienstverlening van de Lionsclub Roosendaal Westhoek, vertelt waarom de Plataan uitgekozen is als goed doel: ‘Het doel van de Plataan past binnen 2 kerndoelen van de Lions: jeugd en diabetes. Diabetes komt namelijk aanzienlijk meer voor bij mensen met een beperking. Dat heeft onder andere te maken met obesitas als gevolg van minder fysieke activiteit. Met de inrichting van de speeltuin worden kinderen op een leuke manier uitgenodigd om te bewegen, waardoor de kans op diabetes wordt verkleind. Bovendien is het een lokaal project, hetgeen wij belangrijk vinden en het betreft een kwetsbare doelgroep. Belangrijkste doelstelling van deze speeltuin is echter de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze kinderen.’ Naast de Plataan zijn Quiet Roosendaal en het Vogelrevalidatiecentrum Zundert uitgekozen. Aqte Notarissen uit Bergen op Zoom is trotse hoofdsponsor van deze avond.

Over SDW dagcentrum de Plataan
Dagcentrum de Plataan (onderdeel van SDW) is een dagbestedingslocatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of een meervoudige beperking in Roosendaal. Afgelopen jaar zijn bij de Plataan (onderdeel van SDW) twee kindgroepen (tot 16 jaar) gestart als gevolg van een grote instroom van jeugd. Deze kinderen halen het ontwikkelingsniveau niet om in te kunnen stromen in onderwijs of vallen snel uit in onderwijs, door hun forse verstandelijke beperking en vaak bijkomende problematiek, zoals autisme.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen