Fases? Nee gewoon mijn eigen tempo!

Foto: Luelle Koop

Het feit dat de Afvalrace in drie fases is gedeeld maakt het allemaal zo beladen. Fase 1: Get Fit. Ben ik in deze 8 weken fit geworden? Fitter, ja, maar écht fit, natuurlijk niet. Zoals ik in mijn vorige blogs al verteld heb, heb ik het niet makkelijk de afgelopen weken en daar is nog geen einde aangekomen..

Een “spoed” gesprek met Leroy deed mij goed afgelopen woensdag. Ik had even die oppepper nodig, maar wat als Leroy en de Afvalrace er straks niet meer elke week zijn? Hoe moet het dan? Hoe weerhoud ik mezelf dan van die eetbuien, negatieve gedachten en ga zo maar door.. Daar zijn we de afgelopen dagen mee aan de slag gegaan. Ik moest een lijstje maken met de dingen die ik zou willen doen als ik niet meer zo zwaar ben. Ook papa, mama, mijn zusje, haar vriend en mijn vriendinnen mochten het lijstje vullen. Dat motiveert wel weer even. Dingen zoals écht samen shoppen, niet meer zo obsessief met eten bezig zijn, in nieuwe bikini op de boot en parachutespringen geven mij op dit moment weer de drive om door te zetten.

Luelle VOOR en NA

Veranderingen

In week 7 had ik ook even de eye opener nodig  door middel van foto’s. De foto van de kick-off eind september kreeg ik via Jill en mijn zusje maakte een nieuwe in week 7. In eerste instantie zag ik het zelf niet maar door overweldigende reactie op facebook, reacties van mijn lieve ouders en zusje moest ik toch wel in zien dat mijn lichaam wel degelijk is veranderd in de afgelopen twee maanden. Natuurlijk merk ik ook de vooruitgang tijdens trainingen, elke keer weer iets zwaarder om je zelf uit te dagen. Afgelopen woensdag daagde ik mezelf iets te veel uit waardoor het flink in mijn rug schoot en eigenlijk de rest van de week niet veel heb kunnen doen. Gelukkig is dat met rust en een paar oefeningen nu een stuk beter en kunnen we vanaf dinsdag weer lekker gaan trainen!
Luelle afvallen

Energie vragen

Twee maanden, nog vier te gaan. En die gaan we knallen! Zit nu ongeveer op 1/3 van wat ik kwijt zou willen dus we zijn goed op weg. Het eten en trainen gaan mij, volgens Leroy, goed af, alleen mentaal wordt het nog een lange weg. Ik moet meer tijd voor mezelf vrij maken en heb weer maar eens ingezien hoe belangrijk slaap is, zeker om eetbuien te voorkomen! Je lichaam vraagt nu eenmaal om meer energie als het dat niet via slaap heeft gekregen. En je bent snel geneigd om die energie via het verkeerde voedsel binnen te krijgen. Die tijd vrij maken betekend dat ik sommige mensen en dingen even links laat liggen, niet omdat ik dat wil maar gewoon omdat het even niet anders kan. Ik wil meer tijd besteden aan mezelf, mijn ouders zusje en overige familie. Plezier haal ik overigens genoeg uit de trainingen met de meest leuke mensen! Lieve meiden, bedankt voor alles.

Luelle afvalrace west-brabant

Christiaan en Luelle worden begeleid door CrossFit Zuid en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen