Het blijft een kwestie van prioriteiten

Foto: Christiaan Nieuwlaat

De afgelopen week is voorbij gevlogen. Het lijkt wel alsof het steeds sneller gaat naarmate het eindpunt nadert. Als dat nou ook eens zou gelden voor de snelheid waarmee de kilo’s er vanaf gaan, dan zou ik helemaal blij worden.

Alles op zijn tijd

Nee, alle gekheid op een stokje, maar het is wel het gevoel wat ik krijg. De weken gaan voor mijn gevoel steeds sneller, en ik val gelukkig redelijk goed af. Met iets minder dan een kilo per week mag ik echt niet klagen. Al is dat soms wel een beetje moeilijk, want klagen zit nou eenmaal in de aard van de mens, dus ook in mij.

Als ik erg eerlijk ben, zou ik zeker nog wel iets sneller kilo’s willen verliezen. Maar op overdadig veel los vel zit ik niet te wachten. Vooralsnog valt het overschot aan vel mijns inziens reuze mee, en dat wil ik vooral zo houden. Dan maar wat minder snel, maar beheerst.
Er is een tijd voor alles, en wat er in de afgelopen jaren aan gekomen is, moet er niet in een hele korte tijd af… alles op zijn tijd zullen we maar zeggen.

Mijn leven buiten de afvalrace

We zitten in de 2e helft van het traject, en ik begin em toch wel een klein beetje te knijpen. Ik merk dat de afvalrace wel een redelijk prominente rol in mijn huidige leven heeft ingenomen, en ik denk dat ik straks wel even wat ontwenningsverschijnselen ga krijgen. Het is niet zo dat ik naast de afvalrace en de training bij CrossFit zuid helemaal niets meer doe, maar ik ben wel gewend geraakt aan een wat actiever leven.

Wat doe ik buiten de afvalrace

Eerst maar even de olifant in de kamer benoemen 🙂 Ik werk overdag, zoals menig van jullie heb ik een baan waar ik elke dag steevast minimaal 8 uur aan tijd in investeer. Investeren? Ja, ik investeer tijd in mijn baan, omdat ik het werk wat ik er doe leuk vind om te doen. De mensen met wie ik samenwerk vind ik ook meestal wel aardig (soms ook echt helemaal niet, maar dat is hoogstwaarschijnlijk wederzijds). Wat krijg ik aan rendement? Naast mijn salaris? Een dagelijkse portie (al dan niet sociale) interactie, uitdagingen en als het beetje meezit, voldoening. Net als bij het trainen.

Ik heb naast mijn werk en de afvalrace ook nog wel wat hobby’s (willekeurige prioriteiten):

  • met mijn zoontje ravotten
  • muziek spelen ( gitaar, piano, keyboard, en zelfs trekzak )
  • plaatjes draaien ( DJ )
  • componeren / produceren
  • vooral OUDE computerspelletjes spelen
  • stijldansen ( al moet ik toegeven dat ik dit al ruim 2 jaar niet meer heb gedaan 🙁 )

En er zijn er nog wel een paar waar ik eigenlijk niet aan toe kom…

Druk bezet baasje?

Ja, soms wel… Maar het is een kwestie van prioriteiten stellen. En op dit moment is het meedoen aan de afvalrace en mezelf ernstig onder handen nemen even een van de hoogste prioriteiten. Ik heb het geluk dat ik dit half jaar kosteloos aan mezelf mag werken en dat ik daar alle mogelijke hulp bij krijg vanuit de afvalrace, CrossFit Zuid en van mijn trainingsmaatjes. En dat krijg je niet zomaar nog eens, dus er is wel eens wat in de planning omgegooid om te gaan trainen.

Natuurlijk ben ik er als mijn gezin mij nodig heeft. En als er belangrijke dingen gedaan moeten worden voor vrouw en/of kind, dan hebben die voorrang. Maar al het andere zal zwaar moeten wedijveren met het trainen, alvorens ik de training laat schieten voor iets anders.

Christiaan en Luelle worden begeleid door CrossFit Zuid en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. Wil je iets betekenen voor De Afvalrace, neem dan contact op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen