Mama kan nu lekker meedoen. Op naar fase 2!

Foto:

Afgelopen week was niet erg bijzonder. Vanwege de sneeuw en andere verplichtingen heb ik maandag, dinsdag en woensdag niet kunnen sporten. Ook mijn coachgesprek is verplaatst, dus ik heb deze week niet superveel te vertellen.

Beweging
Gelukkig kon ik dinsdagavond, toen de meeste sneeuw gesmolten was, wel gaan handballen. Dan heb ik in ieder geval nog iets aan sport gedaan, en aankomende zaterdagavond speel ik nog een wedstrijd. Dat ik niet veel heb gesport deze week ligt ook aan het feit dat mijn stuitje (waar ik weken geleden op ben gevallen) weer vreselijk pijn begint te doen. Dat wordt dus een doktersbezoek volgende week, ook al weet ik dat deze ”blessure” lang kan duren.

Thuis
Mijn gezin is ondertussen gewend aan mijn afvalrace. Gezonde(re) maaltijden, vaak ’s avonds weg om te sporten en een gat in mijn hand om nieuwe kleding te kopen wordt mij niet altijd in dank afgenomen, maar dat ik veel beter in mijn vel zit, is voor mijn man en kinderen natuurlijk ook heel fijn. Een mooie bijkomstigheid is dat zelfs mijn man ook al bijna 10 kilo is afgevallen (zonder enige moeite, hoe frustrerend!). Niet dat hij het nodig had, maar hij past nu sommige kleren weer die iets te klein waren geworden, en dat is natuurlijk altijd leuk.

Dat ik nu zelf ook al aardig wat kilo’s en centimeters kwijt ben merk ik nu ook in het feit dat ik moeiteloos met mijn kinderen kan spelen. Waar ik eerst al snel aan het zweten of hijgen was na de minste inspanning, kan ik nu gewoon lekker meedoen. Dat was natuurlijk ideaal in de sneeuw afgelopen weekend! Voor allebei mijn kinderen was het de eerste keer dat ze écht in de sneeuw konden spelen, dus kon mama nu lekker meedoen.

 

Fase 2
Mijn doelen voor fase 2 zijn dat ik goed op mijn voeding en beweging blijf letten en vooral veel water ga drinken. Daar is bij mij nog veel winst op te behalen (sorry Kevin ;-)) We hadden afgesproken dat ik elk uur van de dag een wekker zou laten afgaan om een groot glas water te drinken, maar dat is niet altijd gelukt.
Naast het water drinken zou ik ook graag mijn conditie nog beter zien worden, maar dat is een kwestie van tijd, want ik weet zeker dat als ik goed blijf bewegen en nog meer ga afvallen, ik vanzelf resultaten ga zien.

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen