Het welbekende plateau…

Foto:

Ik ben goed bezig, ik zit lekker in mijn vel, waarom laat die weegschaal mij nu in de steek?

Balen!!
Een paar weken geleden deelde ik vol trots mijn mijlpaal van -20kg die ik had behaald. Zo blij dat ik toen was, zo erg baal ik nu dat het sindsdien niet meer gestaag naar beneden gaat.

Er komt bij iedereen wel eens een moment dat de weegschaal stil blijft staan, het welbekende plateau waar je op terecht komt. Helaas is dat bij mij nu ook het geval. Ik kan hier enorm gefrustreerd van raken, zeker nu de finale in zicht komt en ik toch echt nog wel wat kilo’s kwijt wil.

Gelukkig is er ook niks aangekomen en ben ik zeker niet van plan om terug te vallen in mijn oude gewoontes, wat voorheen wel zo zou zijn. Ik hou me vast aan de gedachte dat de kilo’s er op een gegeven moment niet meer af blijven vliegen en ik vanaf nu wat meer geduld moet hebben.

Bewegen
Nu het zonnetje zich steeds meer laat zien ben ik van plan om in ieder geval de auto zo veel mogelijk te laten staan. Lekker alles te voet of op de fiets doen. Ook al heb ik maar één boodschapje nodig, dat moment pak ik meteen aan om met mijn kinderen in de wandelwagen een ronde te maken. En dat enorme ‘ruimteschip’ wat ik moet duwen zorgt ook nog voor wat extra inspanning.

Ook heb ik eindelijk een speciaal zadel voor op mijn fiets zodat ik toch nog kan fietsen met mijn stuitje. Ik had het zo ontzettend jammer gevonden als ik de rest van de zomer niet had kunnen fietsen, aangezien we dat veel doen.

 

Ondanks dat ik nu even wat minder hard ga qua kilo’s, zit ik wel heel goed in mijn vel. Ik geef de moed zeker niet op. Thuis ben ik lekker bezig om de kinderkamers te restylen, iets waar ik me helemaal op kan focussen. Niet fijn voor de portomonnee maar zo leuk om te doen! Ik kan gerust een maaltijd vergeten omdat ik op internet naar inspiratie aan het zoeken ben.

Over maaltijden gesproken, die gaan wel nog steeds goed. Ik eet drie keer op een dag en ik neem geen tussendoortjes. Wel moet ik er op letten dat elke maaltijd in balans is, dus veel groenten, een beetje eiwit en een beetje koolhydraat. Over het algemeen lukt dit wel, maar mijn ontbijt is altijd wel een dingetje, ik eet dan liever gewoon kwark in plaats van een vol bord met groenten.

Zolang ik dit in ieder geval kan door blijven zetten en goed blijf bewegen weet ik zeker dat de weegschaal binnenkort weer wat leuks laat zien!

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden