Hoe is mijn voedingspatroon veranderd?

Foto:

Na de afgelopen teleurstellende weken, met nauwelijks zichtbare vooruitgang, zat ik er deze week weer lekker in.

Ik heb bijna niet stilgezeten. Lekker veel kunnen wandelen door het zonnetje. Meestal ga ik dan een uurtje weg en probeer ik echt snel te lopen, tegen het verzuren aan. Ondertussen duw ik dan een kinderwagen van ongeveer 60 kg (met inhoud). Ook ben ik nu begonnen om ’s avonds te gaan wandelen met een vriendin, al kletsend is er ook al gauw een uur voorbij en we lopen dan ongeveer 4-6 km. Dit is een mooie aanvulling op het sporten wat ik doe bij PhysiQ en de handbal. Alles beter dan stilzitten!

Kelsey (voor) en Nadine (achter)

 

De weegschaal gaat gelukkig weer omlaag en ook mijn broek is weer een maat kleiner geworden. Dus ondanks het geringe gewichtsverlies heb ik dat toch bereikt door vol te houden en niet bij de pakken neer te gaan zitten. Stilstaan op de weegschaal wil dus niet altijd zeggen dat je stilstaat in je proces.

 

Hoe is mijn voedingspatroon veranderd?
Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik de afgelopen maanden eet volgens het principe:

  • 3 maaltijden per dag
  • om het uur een glas water
  • elke maaltijd bevat een ‘vuist’ groente, een ‘handvol’ koolhydraten, een ‘handpalm’ eiwit en een ‘duim’ vet.
  • eten wanneer ik honger heb (die 3 maaltijden per dag)

Als je mij een half jaar geleden had gezegd dat dit mijn voedingspatroon ging worden, had ik je raar aangekeken. Groenten bij het ontbijt? Maar 3 keer op een dag eten? Ook dronk ik toen veel te weinig.

Het patroon van 6 maanden geleden bestond ook uit hooguit 3 maaltijden, maar bevatte vaker suikers en/of vet dan groenten en eiwitten. Toen kon ik gerust een hele dag leven op een muffin en ’s avonds iets lekker op de bank. Ook weinig, maar wel slecht en totaal niet nuttig voor je lichaam.

Nu heb ik qua voeding echt een ritme te pakken en hoef ik er bijna niet meer over na te denken wat mijn maaltijd hoort te bevatten. Ik heb standaard eieren, spinazie, kwark en kip in huis omdat die ingrediƫnten bijna dagelijks terugkomen. Ik mis soms wel een vette hap, maar de gedachte dat het zonde zou zijn overheerst dan gelukkig wel. En uiteraard eet ik heus wel eens een frietje of iets dergelijks, maar dan is het echt bedoeld als avondmaaltijd en eet ik veel minder dan voorheen.

Afgelopen week aten we pasta, iets wat we regelmatig eten. Normaal at ik dan gewoon een vol bord pasta zonder iets erbij. Nu had ik knapperige ijsbergsla waar ik als eerst mijn bord mee vulde, en daarna een schepje pasta er doorheen geroerd. Nu was het meer sla met een beetje pasta, en ik zat net zo vol als dat ik mijn hele bord met pasta had opgegeten. Ik ben van mening dat deze veranderingen in mijn patroon ook zorgen voor vooruitgang. Een kleine aanpassing, groot resultaat!

 

Fijn weekend, en geniet nog even van de sneeuw!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden