Mijn laatste blog voor de finale

Foto:

Op dit moment ben ik alweer mijn laatste blog aan het typen. Hoewel, na de finale zal er nog een blog komen om terug te blikken op die avond. Het is zo gek, maar deze zes maanden zijn echt voorbij gevlogen. Met hoogte- en dieptepunten.

 

Terugblik
Zes maanden geleden stond ik aan de start van de afvalrace. Ik was enorm zenuwachtig voor alles wat me te wachten stond. Ik hield er totaal niet van om in de schijnwerpers te staan(nu nog steeds niet), maar ik had er wel bewust voor gekozen. De eerste trainingen bij PhysiQ voelden ook echt als een afgang tussen alle fitte mensen. Al snel maakte dat gevoel plaats voor wat meer zelfverzekerdheid omdat ik het aardig onder de knie kreeg. In combinatie met mijn veranderde voedingspatroon vlogen de eerste kilo’s eraf.

Fase twee was er een met wat tegenslagen. Fysieke ongemakken zoals mijn stuitje, het stilstaan op de weegschaal en minder kunnen sporten vanwege pijnklachten hielpen niet echt mee aan mijn proces. Ondanks dat bleef ik altijd gemotiveerd en had ik natuurlijk mijn voedingspatroon vrijwel altijd onder controle. Dat heeft er voor gezorgd dat ik bleef afvallen en ook deze fase met een goed gevoel kon afsluiten.

De laatste fase begon ik me steeds meer te beseffen dat het niet alleen om het gewichtsverlies ging. Als ik terugkijk naar hoe ik op het randje van een depressie begon met de afvalrace, en dat ik nu mentaal zoveel sterker en gelukkiger ben, is me dat veel meer waard dan het behalen van een bepaald getal op de weegschaal.

 

Toekomst
Na de afvalrace zal ik zeker niet stil gaan zitten. Ik blijf uiteraard handballen, zowel training als competitie. Daarnaast ben ik begonnen met hardlopen en we wandelen heel veel. Ik zat echt te wachten op verzetten van de klok zodat ik hier ’s avonds veel mee bezig kan zijn als het nog licht is. Bij PhysiQ zal ik helaas niet verdergaan, ik word binnenkort in het ziekenhuis geholpen aan mijn stuitje. Ik zal dus tijdelijk een tandje lager moeten gaan qua inspanning, hopelijk voor het beste herstel.
Maargoed, in het afgelopen half jaar is mij wel duidelijk geworden dat sporten niet álles zegt over het afvalproces, sterker nog, mijn gewichtsverlies heeft voor zeker 75% aan mijn veranderde voedingspatroon gelegen. Zolang ik me dus daar aan blijf houden weet ik dat ik goed zit en dat ik kan blijven afvallen. Ik ben namelijk nog (lang) niet op mijn streefgewicht.
De knop is nu om en zoals er altijd gezegd wordt, het is een nieuwe leefstijl, geen tijdelijk iets.


Finale
Aanstaande vrijdag is het dan zover, de finale. Ik ben ontzettend zenuwachtig en vraag me soms af of ik er nou naar uitkijk of tegenop zie, maar dat komt vooral omdat ik geen idee heb wat me die dag te wachten staat. Ik laat het maar op me afkomen en samen met de andere kandidaten gaan we er een leuke afsluitende avond van maken! Kaartjes zijn nog steeds (gratis) te bestellen op de facebookpagina van de Afvalrace.

 

Monique en Nadine worden begeleid door PhysiQ Fitness en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden