Roosendaal in RTL7-programma ‘Een zaak van de gemeente’

Foto: RTL Gemist

Acteur Patrick Martens, bekend als Mike uit de kinderserie Zoop, kwam gisteren voor het RTL7-programma ‘Een zaak van de gemeente’ naar Roosendaal.

Op bezoek bij de burgemeester

Voor de gelegenheid huist burgemeester Niederer – met ambtsketting en al – een dagje in het Oude Raadhuis waar de vlaggen feestelijk wapperen. “Waar ik het meest trots op ben? Dat we als stad met 80.000 inwoners alle stedelijke, grootstedelijke voorzieningen hebben, en dat je hier in het groen, betaalbaar, nabij de Randstad, heerlijk kunt wonen en recreëren.”

Een zin die Niederer duidelijk al vaak uitgesproken heeft. Dat hij ruim 2.500 inwoners erbij smokkelt; een kniesoor die daar op let. Daarna een vrij opmerkelijke uitspraak over het centrum.

“We willen met de binnenstad nieuwe dingen gaan doen in het kader van online winkelen. Dus een verkleining van het fysieke winkelgebied.”

Daar is het laatste woord vast nog niet over gezegd.

Saver: duurzame afvalvoorziening

Martens gaat door naar Saver. Het bedrijf is speciaal in het leven geroepen voor de afvalverwerking, onkruidbestrijding en stratenreiniging in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht. Een echte ‘zaak van de gemeente’ dus.

Daar vertelt Wim van Leijsen dat bij Saver maatschappelijke verantwoordelijkheid, sociale betrokkenheid en duurzaamheid sleutelwoorden zijn. En we zien hoe mensen van de sociale werkvoorziening textiel uit de kledingcontainers sorteren. Want het streven is: zo weinig mogelijk restafval.

Show on: werkstress eruit slaan

Tijd voor actie: move on! De presentator komt terecht in een training bij Move on in de Jan Vermeerlaan. Daar helpen Sinan Zöhre en zijn vrouw Maren mensen om na het werk op de veilige bureaustoel hun werkstress eruit te slaan, eruit te spinnen, en in elk geval flink te zweten.

Acess Benelux: veilig koppelen

Patrick heeft nog tijd voor één bezoekje en gaat langs bij Acess Benelux, een bedrijf dat snelkoppelingen maakt om slangen en gereedschappen op een veilige manier met elkaar te verbinden.

Het is grappig om bij Acess even binnen te kijken. Want wanneer sta je er nou bij stil dat er bedrijven zijn die met hart en ziel werken aan het ontwikkelen van koppelstukjes? Waar bovendien tientallen mensen in Roosendaal hun boterham mee verdienen…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen