Gratis houdingscheck voor kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar

Martine van Kaathoven aan het werk
Martine van Kaathoven aan het werk
Foto: Rian Krijnen

1 juli is Dag van de Houding. De praktijk oefentherapie Cesar Roosendaal biedt daarom kinderen en jongeren vanĀ 8 tot en met 16 jaar begin juli een gratis houdingscheck aan.

De Dag van de Houding is een initiatief van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck in Nederland. Oefentherapeuten Cesar zijn houdingsspecialisten: ze leren mensen een gezonde houding en een goede manier van bewegen aan.

Aandacht voor jeugd

De Roosendaalse oefentherapeuten Cesar Chris De Ley en Martine van Kaathoven willen meer aandacht voor een gezonde lichaamshouding bij de jeugd.

De therapeuten gaan langs op basisscholen en geven adviezen in de klas. Daarnaast krijgen kinderen en jongeren de kans om naar de praktijk te komen voor een gratis houdingscheck. Let op: deze actie is tijdelijk en eenmalig.

Voorkom klachten

Veel kinderen leren al op jonge leeftijd ongezonde beweeg- en zitgewoontes aan. Onder andere doordat digitale apparaten als tablets en smartphones niet uitnodigen tot een gezonde, actieve houding. Vergeet ook niet het op de bank hangend tv-kijken.

Een verkeerde of ingezakte houding kan op jonge leeftijd klachten geven, maar zeker op latere leeftijd ontstaan vaak klachten van hoofd, nek, rug en schouders.

Houdingscheck

Tijdens een houdingscheck kijkt de therapeut naar houding en beweegpatronen. Bij kinderen gaat dat natuurlijk op een speelse manier. Allerlei aspecten van het dagelijks leven thuis en op school komen voorbij.

De tips die het kind krijgt, zijn niet ingewikkeld, medisch of dwingend. Ze zijn motiverend, uitdagend en direct toe te passen.

Weet jij iemand?

Misschien is deze check iets voor een kind van kennissen, je kleinkind of wie dan ook. Maak mensenĀ attent op deze actie en mail dit artikel door of deel het op Facebook. Je kunt ook onderstaande flyer opslaan en uitprinten.

  • De houdingscheck vindt plaats tussen 1 en 17 juli.
  • Bel voor een afspraak (0165) 55 77 37 of stuur een e-mail.
  • Praktijk oefentherapie Cesar Roosendaal, Fortuinstraat 1c, Roosendaal.
  • Meer weten? Kijk op de website van de praktijk.
Klik op de afbeelding om te vergroten.
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen