Zeulband Vanginkaante organiseert Lentefestival

Foto: redactie

Reken maar dat er vandaag geblazen wordt in de binnenstad. Wat wil je anders op een Lentefestival met vijftien kapellen uit heel Brabant?

Het is voor het eerst dat dit evenement plaatsvindt. Initiatiefnemer zeulband Vanginkaante vond het tijd dat Roosendaal een eigen dweilbandfestival kreeg en stapte met dit plan naar binnenstadsmanager Olav Posthumus. Besloten werd dat het festival ‘Lentefestival’ ging heten.

150530 VanginkaanteKoopzondag

Dat het festival op een koopzondag plaatsvindt, is geen toeval. De optredens halen mensen naar de stad wat goed is voor de middenstand. Omgekeerd hebben de kapellen een groter publiek omdat er toch al veel winkelend publiek op de been is. Er zijn vier podia neergezet.

  • bij ’t Paviljoen op de Nieuwe Markt
  • voor Irodion in de Raadhuisstraat
  • bij het Raadhuis op de Oude Markt
  • bij de Drie Weesgegroetjes in de Molenstraat

De optredens staan gepland tussen 13.00 en 17.00 uur. Uit Roosendaal zijn We Zijn Dur Wir, Speulenderwijs, Ut Ellufde, Plèkzat, Zo Mar Stemme en Blaasband Roosendaal van de partij. Vanginkaante leidt alles in goede banen en treedt daarom zelf niet op.

Elke dweilband treedt drie keer op, steeds op een ander podium. Mocht het regenen, dan zullen de optredens verplaatst worden naar diverse cafés.

Stoere Pepijn

Tijdens het festival verkopen de leden van Vanginkaante – herkenbaar aan hun oranje of rode polo – loten. Ook staan er collectebussen voor het goede doel dat de zeulband heeft uitgekozen om dit jaar te steunen: Stichting Stoere Pepijn.

Pepijn is een Roosendaals jongetje van drie met een agressieve vorm van kinderkanker. Om de overlevingskansen van Pepijn te vergroten, moet hij een halfjaar voor behandeling naar Amerika. De ziektekostenverzekeraar vergoedt de behandeling maar niet de bijkomende kosten.

Om vijf uur reikt de zeulband op de Markt de ‘Vanginkaante Lentetrofee’ uit en overhandigen ze de opbrengst van de loterij aan Stichting Stoere Pepijn.

Zeulband Vanginkaante hoopt dat het kapellenfestival vandaag het begin van een jaarlijks terugkerende traditie is.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen