Knappe prestatie van de enthousiaste cast van JONG! Theater

Foto: Tony Lucas

Prachtige kostuums, knappe grime, passende muziek, een vernieuwend decor en spetterend enthousiast en goed spel van de cast. Zo kun je De Klokkenluider van de Notre Dame door Stichting JONG! Theater wel typeren.

Morgen is de laatste uitvoering. Afgelopen zondag zat Beau van Iersel in de zaal, samen met haar moeder, met de gewonnen kaarten van roosendaal.nieuws.nl.

Beau heeft genoten van begin tot eind, vertelt ze. “Echt, ik vond de voorstelling prachtig.” Bij het binnenkomen van de zaal liepen de spelers al op het toneel rond: kinderen waren aan het spelen en nonnetjes liepen in hun kerkboek te lezen. “Dat was echt leuk, dat de acteurs toen al meteen in hun rol zaten.” De bezoekers hadden meteen de kans om de prachtige kostuums en de knappe grime te bewonderen.

Publiek erg betrokken

Doordat de zaal in de lengte werd gebruikt, zat het publiek een stuk dichter op het toneel dan normaal. Ook was het zondagmiddag niet zo druk, waarschijnlijk mede door de ‘concurrentie’ van Roosendaal Zingt. “Het was inderdaad niet heel druk, maar daardoor was het publiek nog meer betrokken bij de voorstelling,” meent Beau.

Een van de redenen voor Beau om graag naar de voorstelling te willen, was het feit dat ze een van de spelers kende. “Ik ken Sebastiaan Waegemaekers die Zafiro speelde van school, en daarom wilde ik graag komen kijken.”

Muziek van hoog niveau

De muziek was van hoog niveau met soms prachtige subtiele details. Zo speelde de pianist met één vinger de eerste regel van de Marseillaise, het Franse volkslied, toen een zigeuner een stuk tekst over vrijheid declameerde.

Lang niet iedereen zal de melodie herkend hebben of de link met de tekst hebben begrepen, maar dat maakt niet uit. Het laat zien hoe goed de musici hun muziek in de voorstelling hebben geïntegreerd.

Op andere momenten was de muziek wel erg hard. Ook het volk krijste er flink op los, wat soms geen meerwaarde had en een beetje afleidde van de inhoud. Grote kans dat het enthousiasme de jeugdige spelers soms een beetje meesleepte.

Enthousiasme

Want enthousiast wáren ze, en dat is geweldig om te zien, vindt ook Beau: “Het was leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen en andere acteurs hadden in hun rol.”

Stichting JONG! Theater laat met deze productie onder leiding van regisseur Sander Nijssen zien dat ook een jeugdig gezelschap dat nog maar een paar seizoenen meedraait, een plek kan veroveren in het West-Brabantse theaterlandschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen