Recordaantal tractoren op trekkertrek KPJ Wouw

Foto: Danny van den Aarsen

Geronk en de geur van diesel. 180 deelnemende tractoren aan de Westelaarsestraat in Wouwse Plantage op de jaarlijkse trekkertrek van de KPJ Wouw.

De tractorpulling had een recordaantal deelnemers. Daarom was besloten de wedstrijden over twee banen te verdelen.

Deelnemers – de meesten zijn twintigers – arriveren vaak vroeg en blijven dan langs de baan hangen. Kijken naar de tegenstanders en genieten. De trekkertrek trekt betrekkelijk (ja, dit is opzet!) weinig bezoekers ‘van buitenaf’.

Van heinde en ver

De trekkertrek is populair in de regio. Maar de tractoren kwamen gisteren van ver. Zo waren er ook deelnemers uit Zeeland, Zuid-Holland en België. Omgekeerd doen Wouwse tractoren mee aan trekkertrek-wedstrijden van andere KPJ-afdelingen.

Klassen

Je mag als deelnemer zelf bepalen met wat voor tractor je meedoet: sommige tractoren komen bij wijze van spreken recht van het land. Aan andere tractoren wordt het hele jaar door gesleuteld.

Bij je inschrijving geef het vermogen van je trekker door. Op basis daarvan word je ingedeeld in een klasse. De lichtste machines zijn 2,5 ton maar er rijden ook 12-tonners mee.

Full pull

Elke tractor mocht een keer de baan uitproberen om vervolgens in de race voor een ‘full pull’ te gaan. Bij een full pull lukt het je om de sleepwagen de hele baan over te trekken. Hieronder een filmpje van een van de tractoren die daar gisteren in slaagde.

40.000 kuub schuim

Nadat de feesttent vorig jaar helemaal uitverkocht was, had de KPJ dit jaar een grotere tent opgezet en 40.000 kuub schuim ingeslagen. Daar hielden de leden zaterdagavond een schuimparty, zoals sinds enkele jaren gebruikelijk is aan de vooravond van de trekkertrek.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen