Eye-Candy 9: expositie met voor elk wat wils

Hyper Fragile
Hyper Fragile
Foto: Jos Rijff

Afgelopen zondag heeft cultuurwethouder Hans Verbraak in de galerie van Anita Ammerlaan aan de Markt de expositie Eye-Candy 9 geopend.

Verbraak stelde de exposerende kunstenaars één voor één voor aan het publiek en vertelde iets over hun kunst en hun passie. Dichter Kees van Meel las een gedicht voor over de geëxposeerde bluesgitaren van Remko Willems.

De muziek van het trio Los Perdidos zorgde voor een losse sfeer. Met het kermisgedruis in de verte bezochten ruim 250 mensen de feestelijke opening.

Kunst is emotie.
Verwondering.

Eye-Candy 9

Het Eye-Candy concept van kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs is toe aan de negende editie. Ammerlaan heeft opnieuw twaalf heel verschillende kunstenaars uitgenodigd.

Ditmaal is er onder andere werk te zien van Conny Paap (Moerdijk), Marieke Samuels (Etten-Leur), Dorine Latenstein (Den Haag), Ria de Maat (Sint Jansteen), George Calis (Bussum), Ingrid Jansen (Nederhortst den Berg) en Peer van Gennep (Eindhoven).

Daarnaast exposeren ook de Roosendaalse Erika Stanley en Robin Looy tijdens deze expositie. Remko Willems uit Nispen laat een aantal handgemaakte bluesgitaren zien. De expositieruimte – tevens het atelier van Ammerlaan – is groot genoeg om alle kunstwerken goed uit te laten komen.

Hyper Fragile

Van de Wouwse kunstenaar Jos Rijff hangen er drie prachtige porseleinschilderijen. Het zijn grote doeken waar de breekbaarheid van het Chinese en Japanse porselein vanaf spat. Met name de spiegelingen en de lichtval maken zijn kunstwerken tot een snoepje voor het oog.

“Ik probeer inderdaad wel altijd de werkelijkheid zo goed mogelijk te benaderen,” zegt Rijff bescheiden. Voor zijn Hyper Fragile schilderijen fotografeerde Rijff in een museaal depot het porselein om van daaruit verder te werken. Kunst over kunst.

Snoepje voor elk oog

In de expositie komen traditionele schilderijen en stenen sculpturen bij elkaar, en krijgen mixed media en kunstfotografie de ruimte. De variatie maakt de expositie laagdrempelig: in feite is er voor elk wat wils.

Eye-Candy 9 is tot eind november gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Alleen komend weekend is de galerie gesloten.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen