Jesse Klaver op 10 oktober in Roosendaal

Foto: Bob Bronshoff - Wikiportret cc by-3.0

GroenLinks fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Jesse Klaver, is op zaterdag 10 oktober in Roosendaal.

Dat staat te lezen op de Facebook-pagina van GroenLinks Roosendaal. Het gaat om een bliksembezoek van drie kwartier aan het eind van de middag. Er komt een bijeenkomst, maar verdere details zijn nog niet bekend.

Klaver (1986) komt vertellen over zijn boek ‘De mythe van het economisme’. De bijeenkomst wordt georganiseerd door boekhandel Het Verboden Rijk in samenwerking met GroenLinks Roosendaal.

De mythe van het economisme

Afgelopen vrijdag – niet geheel toevallig aan de vooravond van Prinsjesdag – verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij zijn boek ‘De mythe van het economisme’. De ondertitel: pleidooi voor nieuw idealisme.

150915 Boekomslag Jesse KlaverHet grootste deel van het boek schreef Klaver enkele jaren terug. In het boek vertelt hij over zijn achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer en zijn verzet tegen het economisme. Daarmee bedoelt Klaver de tendens om elke maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom.

“We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde,” zei Klaver bij zijn aantreden als fractievoorzitter. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan. Op 10 oktober horen we hoe.

  • De mythe van het economisme – Jesse Klaver
  • 176 pagina’s
  • De Bezige Bij – €17,90

Verder in dit dossier:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen