Jesse Klaver en Jacques Niederer drinken het afgesproken biertje

Foto: Timo Reisiger

In het zonnetje dronken Jacques Niederer en Jesse Klaver vanmiddag op de Markt het afgesproken biertje. Daarmee ging Klaver in op een uitnodiging van de burgemeester.

Jesse Klaver zorgde met zijn uitspraak ‘Roosendaal is lelijk geworden’ voor nogal wat verontwaardiging. Er was ook bijval, want ‘eindelijk eens iemand die de waarheid durft te zeggen’. Velen vroegen zich wel af of de enige in Roosendaal geboren politicus dat nu in de krant moest zeggen.

De burgemeester reageerde anders: hij nodigde Klaver prompt uit voor een biertje in zijn geboortestad. Vanmiddag heeft de GroenLinks fractievoorzitter die belofte ingelost.

In zijn uitnodiging schreef Niederer dat heel Roosendaal welkom was. Dat liep anders – misschien op verzoek van Klaver – want aan het bezoek van de politicus is vooraf geen enkele ruchtbaarheid gegeven.

Bijpraten en bier drinken

Directeur Binnenstad Samantha van Rooij praatte Klaver bij over de actuele ontwikkelingen in de binnenstad, ook in relatie tot Rosada Fashion Outlet.

Daarna tijd voor een echt Roosendaalse biertje Arnulfus. Op het terras overhandigde burgemeester Niederer de politicus het fotoboek: ‘Roosendaal mooi dat het is.’

Reacties van beide heren

“Jesse Klaver kwam als vriend naar Roosendaal en vertrok als vriend van Roosendaal”, stelt burgemeester Niederer. “Het was een nuttige ontmoeting waarbij de actuele zaken van Roosendaal de revue zijn gepasseerd.“

Klaver merkt op: “Ik kom altijd graag in mijn geboortestad, waar ik warme herinneringen aan koester. Het was nuttig om met de burgemeester een biertje te drinken en te spreken over de toekomst van Roosendaal.”

Inwoners en ondernemers van Roosendaal verdienen een mooie en levendige stad. – Jesse Klaver

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen