Adembenemende Da Vinci opening

Foto: Da Vinci College

Het Da Vinci College opende begin van dit schooljaar haar deuren.

Meer dan honderd leerlingen van het Da Vinci College schitteren volgende week op het podium bij de spectaculaire opening van de school. Rap, mode, percussie, film, hiphop, alle disciplines komen voorbij. De voorstelling maakt deel uit van het tweejarig traject: Adembenemend Da Vinci, verzorgd door CultuurCompaan in samenwerking met de school en Bekijk ‘t.

Meerdere voorstellingen worden gegeven vanaf maandagmiddag 17 oktober. De voorstellingen zijn niet vrij toegankelijk. Op zaterdag 22 oktober is het open huis.

Overgang naar nieuwe school

Het Da Vinci College huist sinds begin dit schooljaar in een gloednieuw gebouw aan de Bovendonk, bevolkt door negenhonderd leerlingen die elkaar niet kennen, afkomstig van verschillende locaties en niveaus. Een hele overgang. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen en docenten de nieuwe school omarmen en zich er thuis voelen? De directeur van het Da Vinci College, Joseph Dekkers, legde deze vraag weg bij CultuurCompaan. Samen met de school en Bekijk ’t, al vijftien jaar een expert in cultuureducatie op het vmbo, kwam CultuurCompaan met Adembenemend Da Vinci.

Hoe breng je leerlingen beter met elkaar in contact dan met kunst en cultuur? Cultuur maakt je wereld groter, verrijkt je leven en draagt bij aan het respect voor elkaar. Jongeren, vooral op het vmbo, kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Door ze te laten meedenken en –doen , krijgen ze de kans dit ook zelf te ontdekken. De voorstelling valt halverwege het traject. Het eerste jaar hebben leerlingen onder meer buurtbewoners en medeleerlingen geïnterviewd, raps, graffiti, films en foto’s gemaakt. Samenwerken, dingen maken en presenteren; het brengt de Da Vincianen dichter bij elkaar. Tijdens het traject leren ze vooral elkaar kennen om te komen tot één school met één cultuur. Daarna blijft een leerlijn achter die samen met de leerlingen, hun docenten en plaatselijke cultuuraanbieders uitgevoerd kan worden. Al met al geeft CultuurCompaan het vak CMK op het Da Vinci College een enorme boost.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen