Organisatie T-pleinconcert ligt op schema

Foto: Stichting Roos

De drie orkesten van Muziekvereniging Roosendaal repeteren al enige tijd hun verschillende programma’s voor het T-pleinconcert op 1 juli.

De Concertharmonie onder leiding van Rob Sloekers werkt aan een zomerprogramma in Spaanse sferen, het Variatieorkest onder leiding van Wendy Bellens studeert melodieën uit films en musicals in, en dirigent Luc van Gaans bereidt zijn Young Band voor op hun spetterende afsluiting van het concert. Deze Young Band is het Opleidingsorkest, aangevuld met jongeren uit de twee andere orkesten en de formatie HIP.

Draaiboek is onmisbaar

Maar met de muzikale prestaties zijn we er nog niet. Er komt veel kijken bij zo’n ambitieus project. De organisatie, bestaande uit de Muziekvereniging en Stichting T-plein, werkt daarom met een uitgebreid draaiboek, dat zijn waarde in voorgaande jaren bewezen heeft. Wat staat daar zoal in? Een kleine greep.

Er moet een grote tent komen, een podium met stoelen en een extra podium voor het slagwerk. Een en ander moet tijdig worden opgebouwd. Op het podium is elektriciteit nodig voor licht en geluid. Er moeten diverse vergunningen geregeld worden. De organisatie moet ook enkele zaken afvinken die hopelijk niet nodig zijn: er moeten verzekeringen worden afgesloten en er moeten EHBO-vrijwilligers met een bijbehorende koffer aanwezig zijn. En wat doen we bij slecht weer?

Het slagwerktransport moet de verkeerspaaltjes naar het Tongerloplein kunnen passeren, de muzikanten moeten hun instrumentkoffers ergens kwijt kunnen en voor het concert begint moet het geluid voor elk orkest apart worden ingeregeld: de soundcheck.

Iemand moet de verschillende onderdelen van het programma aan elkaar praten (de ‘ladyspeaker’, ook als het een man is) en die persoon heeft teksten nodig. En een aangesloten microfoon. Een evenement als dit brengt natuurlijk ook de nodige publiciteitsacties met zich mee, in kranten, op internet en in de sociale media.

En na afloop? Dan moet alles worden afgebroken en opgeruimd. Het slagwerk moet terug naar de Suite en de stoelen naar de Sint Jan. Ook daar zijn veel handen voor nodig.

Het organisatieteam vinkt in de komende weken steeds meer punten af, tot het grote moment is aangebroken: ‘Dames en heren, hartelijk welkom op het Tongerloplein!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen