Feestelijke opening Turfroute

Foto: Gemeente Roosendaal / Gemeente Bergen op Zoom / Provincie Noord-Brabant

De Route van de Turf is onlangs in Bergen Op Zoom geopend door gedeputeerde Johan van den Hout (Provincie Noord-Brabant), wethouder Toine Theunis (Roosendaal) en wethouder Patrick van der Velden (Bergen op Zoom).

De fiets- en wandelroute maakt deel uit van het provinciaal investeringsprogramma ‘Landschappen van Allure’ dat mooie karakteristieke gebieden wil behouden en versterken maar ook met elkaar wil verbinden.

Route verbeterd

De Route van de Turf volgt bestaande fietspaden en landbouwwegen. Daar waar oorspronkelijk alleen zanddreven aanwezig waren zijn fietspaden toegevoegd om de route compleet te maken. De Route is 25 km lang en loopt van Landgoed Visdonk naar de Binnenschelde en verbindt naast de steden Roosendaal en Bergen op Zoom ook de Brabantse Wal en het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide met elkaar.

De route is vanaf heden geopend voor het publiek. De recreatieve poorten Visdonk, Wouwse Plantage en Lievensberg zijn onderdeel van de route. Hier is parkeergelegenheid, horeca en informatie over de route beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen