Project Theaterkijkers De Kring succesvol gestart

Foto: De Kring Roosendaal

De zoektocht van De Kring naar Theaterkijkers heeft maar liefst 34 enthousiaste jongeren opgeleverd. Maandelijks bezoeken zij minstens één voorstelling in De Kring. Hun ervaring en mening delen ze vervolgens via allerlei kanalen binnen hun eigen netwerk, met de artiesten en gezelschappen, met het publiek – eigenlijk met iedereen.

De Theaterkijkers zijn allemaal afkomstig uit Roosendaal of de directe omgeving en zijn tussen de 13 en 25 jaar oud. Inmiddels heeft een aantal van hen de eerste voorstelling bezocht en er verslag van gemaakt. Het project bevindt zich nog in de opstartfase en De Kring is op dit moment samen met de Theaterkijkers allerlei ideeën aan het ontwikkelen en uitwerken omtrent het verspreiden van hun ervaring en mening.

Op 10 november jl. werd door een aantal Theaterkijkers de voorstelling van Christel de Laat bezocht. De reacties waren allemaal positief en na afloop hebben ze Christel zelf mogen ontmoeten en spreken. Enkele quotes:

  • Ingeborg de Heer (15 jaar): “Het was niet alleen maar lachen, gieren, brullen, maar ze gaf ook een boodschap mee. (…) Deze voorstelling zou ik aanraden aan echte Brabanders, van jong tot oud.”
  • Marieke Laanen (23 jaar): “De voorstelling was geen moment saai! Christel had veel interactie met het publiek, waardoor je je erg betrokken voelt bij de voorstelling. (…) Ik kan deze voorstelling aanraden aan iedere volwassen Brabander die van gezelligheid houdt!”
  • Wouter van der Leeuw (25 jaar): “Als ik deze voorstelling zou omschrijven in steekwoorden komen deze als eerste boven: humor, lokaal, simpel, succes.”
  • Sabine van Loon (16 jaar): “Het is gewoon en super voorstelling, lekker luchtig en lekker Brabants, wie houdt daar nou niet van?”

Kijk voor meer informatie op de website van De Kringof volg de Theaterkijkers via Facebook: TheaterkijkersDeKring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen