Prachtige flesopener tijdens jubileumjaar

Foto: Ruud Schrooyen

Ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van Roosendaal wordt  een speciale RVS flesopener uitgegeven.

Het idee is van Ruud Schrooyen uit Roosendaal. Hij is werkzaam bij Heineken Den Bosch en ziet daar regelmatig de vreemdste flesopeners voorbij komen. Dat bracht hem op het idee om speciaal voor Roosendaal ook een flesopener te ontwerpen.

Ruud: “De opener heeft de vorm gekregen van een loper, als een stadssleutel van onze jarige stad. Deze geeft iedereen toegang tot het feestjaar. In de kop van de sleutel is een oog gemaakt waarmee elk feestelijk brouwseltje geopend kan worden. Het carnavalsmotto van dit jaar ‘da’s m’n stadje’ versiert verder de kop van deze leutloper. In de krop van de sleutel staan de twee magische jaartallen 1268 en 2018. In de baard van deze sleutel zijn de silhouetten van vier beeldbepalende gebouwen uit Roosendaal weergegeven, de St. Jan, Watertoren, TV toren en Philips schoorsteen. Om deze sleutel niet te verliezen is hij voorzien van een rood/wit halskoordje.

Deze opener is eigenlijk een onmisbaar attribuut tijdens het komende carnaval. Het is niet alleen het symbool van overdracht, maar er zullen, met deze sleutel, in Tullepetaonenstad vele deuren voor je open gaan.” Ook na Carnaval en het feestelijke Roosendaal 750 Jaar blijft het een zinvol collector’s item dat nog jaren later mooie herinneringen blijft oproepen. De Leutloper is te bestellen voor €15,- p/s via [email protected] of via een messengerbericht op Facebook.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden