Bongomatik laat iedereen genieten bij Palm parkies

De tweede week van de zomervakantie is al volop in gang. De warmte heeft een tol genomen op het park en iedereen als de band van de week begint met het eerste lied. De band Bongomatik
staat vandaag op het programma.

Op woensdag 18 Juli wordt er hard gefeest in het Palm Parkies. Wij waren erbij om verslag te doen over het event.

Live muziek in het Vrouwenhof

Het droge gras knispert onder de voeten van bezoekers terwijl er instrumenten worden neergezet op het podium. De hitte houdt al een paar weken aan en heeft een zware tol genomen op het gehele park. Kinderen rennen van hot naar her, schreeuwend wie de tikker is, terwijl de ouders rustig van het moment genieten. Vanavond treedt de Jazzband Bongomatik op in het park de Vrouwenhof.

Bongomatik is band bestaande uit 9 leden. De stijl van de band is vooral jazz, met af en toe een swingend nummer doorheen. Bongomatik is een heel divers als het gaat om bandleden. Ze komen vanuit de gehele wereld om samen op te treden. Ze zijn geliefd in verscheidene continenten en maken tot de dag van vandaag nieuwe nummers. Tegen half negen begint de band langzamerhand het podium te betreden. Het eerste nummer is een goede inleiding tot de tweede week van Palm Parkies. Kinderen en ouderen deinzen op en neer met de maat van de muziek. De band moedigt het publiek aan om dichterbij te komen en te genieten van de muziek. Ze stellen zich ondertussen ook voor wie ze zijn en wie waar staat. Toch laten mensen weten dat het niet echt swingend is voor hen gevoel.

Vorige eeuw

De band is origineel begonnen in de jaren 50 met hun gevoel voor exotische klanken. Zo hebben de leden een mx gemaakt van hun eigen ervaring op muziek en nieuwe klanten. Hun bestaande
liederen zijn het eindproduct wat in de vorige eeuw is ontstaan. Een van de zangeressen heeft het ondertussen over een vakantieliefde en het liedje wat erbij hoort. Er wordt beleefd geklapt tijdens het liedje en de sfeer was oke.

Het begin

Maar het begon niet zoals de meeste mensen dachten. The notorious Bongomatik Company was opgericht door Dr. Schneyder. Het bedrijf maakte in het begin machines voor homeopathische einddoelen, met de nadruk op de lever. Nadat het bedrijf erachter kwam dat het apparaat niet echt geld binnen bracht, besloten ze om het roer om te gooien. In 1956 kwam het bedrijf met een nieuw apparaat: The Bongomatik Original. Het was een apparaat wat gebruikt kon worden voor verschillende doeleindes.

Nadat de band voor een uurtje heeft gespeelt, nemen ze de tijd voor een pauze. Het veld is tegen de tijd goed gevuld.

En ze swingen nog even door

De naam is niet alleen een naam, maar het representeert ook hun diversiteit in muziek. Zo beschrijven ze de liederen die ze hebben geschreven en nog aan het schrijven zijn. Ze stoppen er niet zomaar mee. Ze zijn nog lang niet klaar met de band. Ze leggen niet zomaar het werk neer. Ook bij dit concert stoppen ze er niet zomaar mee. Ze gaan nog lang door met zingen, lachen met het publiek en vooral plezier te hebben in wat ze doen. Ze laten een goede sfeer achter als ze aankondigen hen laatste liedje te spelen. Voor ons is het genoeg geweest. Wij waren erbij en hebben een leuke tijd gehad.

Volgende week treedt Boris op. De winnaar van Idols 2004.

Verslag door Anne Jongenelen | Fotoserie door Ad Verbiest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen