Sinterklaasavond voor volwassenen

Foto: Ad Verbiest

Op donderdag 29 november organiseert Het Tongerlohuys een Sinterklaasavond speciaal voor volwassenen.

De avond bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling Sinterklaas, wie kent ‘m nou echt? gecombineerd met een lezing door Drs. Harrie Schalken; eigenaar en curator van het Grafisch Museum te Wouw.

De tentoonstelling bestaat uit een veertiental verzamelobjecten die het museum in bruikleen heeft van verschillende Sinterklaas-verzamelaars uit Nederland en België. De objecten zijn opgenomen in de lopende tentoonstelling (Reis door Roosendaal in 750 dingen) en vertellen over het leven en de legende van Sint-Nicolaas.

Drs. Schalken is een ware expert op het gebied van de Goedheiligman en bezit dan ook een indrukwekkende collectie (drukwerk)kunst over Sint-Nicolaas. Gedurende de avond zal hij een gedeelte van deze collectie exposeren en er levendig over vertellen tijdens de aaneensluitende lezing.

Om te bewijzen dat achter elke prent of tekening; achter elke postzegel of ansichtkaart; een verhaal schuilgaat; nodigen wij u van harte uit om een verzamelobject mee te brengen naar de lezing waarop Sint-Nicolaas staat afgebeeld. Drs. Schalken zal alle objecten bekijken en u vertellen welk verhaal of welke legende er schuilgaat achter dit object.

De Sinterklaasavond begint om 19.00 uur een kost € 5,00 per persoon. Dit is inclusief één consumptie. De entreebewijzen worden bij binnenkomst verkocht. Het is goed om te weten dat u op dat moment uitsluitend contant kunt betalen. In verband met de bijzondere aard van deze avond wordt u ontvangen aan de oorspronkelijke voordeur van het Tongerlohuys aan de Molenstraat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden