Toekomst Openluchttheater Vrouwenhof aan zijden draadje

Foto: Ad Verbiest

Het Openluchttheater Vrouwenhof komt sponsors te kort. Het beleidsplan bezuiniging heeft zijn dieptepunt bereikt zonder nieuwe sponsors voor 1 april is het Openluchttheater gedoemd tot sluiten.

Door het veranderde subsidie- en vergunningenbeleid heeft het Openluchttheater Vrouwenhof geen zekerheid om alle gelande evenementen door te laten gaan. De traditionele kindervoorstellingen zijn daarom al gereduceerd.

Een beroep op het welwillende cultuurloket bracht ook geen oplossing. Zij kunnen enkel subsidie geven per evenement. Een planning voor de hele periode zit er dan niet in. Fleur van der Plas van Openluchttheater Vrouwenhof legt uit dat ze zo’n 4000 euro per jaar mist aan subsidies van de gemeente. “Er is nu alleen een beheerdersvergoeding voor het onderhoud, maar geen geld voor voorstellingen. Daar komt bij dat andere cultuurfondsen ook geen subsidie willen geven, als een instelling niet gesteund wordt door de gemeente. Dus ook daar loopt het theater geld mis.” Eind april moet duidelijk zijn of er ruimte is om door te gaan.

“Als ons publiek en Roosendalers ons niet kunnen steunen, dan houdt het op.”, aldus FleurVan der Plas. Naast de gebruikelijke kaartjes is het mogelijk een zogenaamd vriendenkaartje te kopen voor de bedragen die liggen tussen € 10 en € 100,- Voor nieuwe sponsors zijn er andere mogelijkheden en ook bedragen van € 250 tot € 750,-.

Roosendaal HELP!

Een oproep dus aan iedereen, help het Openluchttheater Vrouwenhof overleven. We plukken er allemaal de vruchten van in de vorm van fijne gezellige woensdagmiddagen voor de kinderen en machtig mooie producties in de avond voor de volwassenen.

Neem contact op met het Vrouwenhof

Hieronder treft u een overzicht van de belangrijkste contactmogelijkheden voor bezoekers en externe partijen.

Wilt u algemene informatie?
Mail dan naar [email protected]
Heeft u een vraag over (aangeschafte) tickets, of over de mogelijkheden voor grotere groepen?
Mail dan [email protected]
Bent u pers?
Mail dan [email protected]
Bent u een boekingskantoor, artiest of samenwerkingspartner? Of wilt u het openluchttheater gebruiken? 
Mail dan [email protected]

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden