Roosendaal kleurt weer oranje tijdens Koningsdag

Foto: Ad Verbiest

Op het Tongerloplein, Kerkstraat en dit jaar ook in de Molenstraat voor het Tongerlohuys vindt de traditionele vrijmarkt plaats. Iedereen is welkom met tweedehands speelgoed, kleding en andere snuisterijen. Vanaf ongeveer 7.00 uur ’s ochtends kan er opgesteld worden onder toezicht van de mensen van de Oranjestichting.

Dieren, etenswaren en commerciële verkoop is niet toegestaan. Een plekje kan men niet reserveren, het is “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”.

100 jaar Oranjeactiviteiten

Rond 11.00 uur worden de gedecoreerden uit de gemeente Roosendaal ontvangen in de St. Jan, waar een gezellige bijeenkomst georganiseerd wordt door de gemeente. De voorzitter van de Oranjestichting, Paul van den Berg, en de Burgemeester van de Gemeente Roosendaal, de heer Jacques Niederer, houden een korte speech.

Vanaf 12.45 uur is er een optreden van de Gildezonen op het podium voor het oude Raadhuis. Om 13.00 uur vindt het hijsen van de vlag en het spelen van het Wilhelmus plaats. Vanwege 100 jaar Oranjeactiviteiten zullen er dit jaar twee podia zijn: namelijk één op de Markt met live muziek tot ongeveer 18.45 uur en in de Molenstraat tussen de 3 Weesgegroetjes en JaxX. De twee podia zijn bezet met volgende bands:

Podium Raadhuis

  • 12.45 – 14.15 u Gildezonen
  • 14.30 – 18.30 u Valley Sound Big Band

Podium Molenstraat

  • 13.00 – 13.45 u Kinderkoor Martine van de Kar
  • 14.00 – 15.30 u Unconditionally Guaranteed
  • 16.00 – 17.30 u Start Spreading The News
  • 17.30 – 19.00 u Ivy Lynn and the Left Hand Gamblers

Alle attracties gaan open vanaf 13.00 uur. De Nieuwe Markt is omgetoverd in een activiteitenplein. Voor de jeugd staan daar diverse attracties: bootjes voor de kleinere kinderen, springkussens, een
speciaal 0-4 jaar speelterrein en vooral een stormbaan! Suikerspinnen zijn verkrijgbaar tegen een redelijke Koningsdagprijs. De brandweer is aanwezig met een doe activiteit aan het begin van de Dr. Braberstraat. Op de Markt bij de Tullepetaon staan twee kermisattracties voor de kleine kinderen. In de Molenstraat kunnen er ponyritjes gemaakt worden en staan er springkussens.
De attracties zullen rond 17.00 uur afgelopen zijn.

Oldtimer Oranjerit Zondag 28 april

Op zondag de 28 e april vindt voor de 15 e keer de Oldtimer Oranjerit plaats. Vanaf ongeveer 10.00 uur verzamelen de ongeveer 75 deelnemers zich op het Tongerloplein, waar men de wagens kan
bewonderen en fotograferen. Rond 11.00 uur vertrekken de auto’s via de Kerkstraat voor een leuke rit door het West-Brabantse landschap. De rit beslaat ongeveer 80 kilometer en voert langs alle bevrijdingsmonumenten in de directe omgeving vanwege 75 jaar Bevrijding Roosendaal.

Vanaf 14.30 uur zullen druppelsgewijs de deelnemers weer terugkeren op het Tongerloplein, alwaar een static show zal zijn tot ongeveer 17.00 uur. Vanuit de Moriaan wordt er gezorgd voor sfeervolle
muziek en men kan daar terecht voor een drankje.

Dodenherdenking Vrijdag 4 mei 2018

De leden van de Oranjestichting Roosendaal zullen aanwezig zijn bij de herdenking aan de Parklaan bij het Monument. Er zal traditioneel een bloemstuk neergelegd worden namens de Engelse
bevrijders.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden