Het Tongerlohuys verzamelt Roosendaalse verhalen die niet vergeten mogen worden

Foto: Stichting Erfgoedcentrum Tongerlohuys

Heeft u ook een verhaal dat absoluut niet vergeten mag worden? Of vertelde uw oma, opa, vader, moeder, tante of goede vriend altijd zulke bijzondere verhalen? Een jeugdherinnering, anekdote, dagboekfragment, een verhaal van lang geleden of juist van vorige week? Deel het met ons!

Dit kan het hele jaar door via de website van het Tongerlohuys, maar tijdens de nationale Museumweek (20 t/m 26 april) ook via de Verhalentelefoon!

Online Verhalenbank

Geschiedenis is overal, maar door verhalen komt ze pas echt tot leven. Veel alledaagse gebeurtenissen uit het heden en verleden zijn niet terug te vinden in musea of archieven,  maar vormen wel een heel belangrijk onderdeel van de historie van een stad of een dorp. Het zijn persoonlijke geschiedenissen die niet vergeten mogen worden.

Online Verhalenbank

Het Tongerlohuys verzamelt deze verhalen. Mensen kunnen hun persoonlijke geschiedenis die niet vergeten mag worden optekenen en insturen. Deze wordt opgeslagen in de online Verhalenbank waar ze zorgvuldig bewaard worden en andere mensen ze kunnen inzien en lezen. Samen geven al die verhalen een uniek stukje geschiedenis van Roosendaal en omgeving weer.

Verhalentelefoon

Een medewerker van het Erfgoedcentrum staat u via de Verhalentelefoon graag te woord. U kunt uw verhaal via de telefoon met ons delen, wij schrijven er een mooi verhaal van dat wordt opgenomen in de Verhalenbank. De Verhalentelefoon is tijdens de Museumweek dagelijks geopend. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar [email protected] met daarin uw naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte omschrijving waar uw verhaal over gaat. Graag maken we daarna een afspraak met u voor een telefonisch gesprek.

We zijn erg benieuwd naar uw verhaal!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen