Bossche bellen’ met Franse historie op carillon St. Jan

Foto:
Het volgende beiaardconcert, 7 juli 20:00 uur, maakt een hele historische maar ook Franse reis. Gastbeiaardier Joost van Balkom, beiaardier van de kathedraal van Den Bosch, speelt een compleet maar ook historisch frans programma.
In 1920 werd nmlde beiaard van de kathedraal van Rouen ingespeeld door Toon van Balkom, de grootvader van de huidige beiaardier van Den Bosch, Joost van Balkom.
Nu, precies 100 jaar later, gaat kleinzoon Joost op 5 september in Rouen  een geheel frans programma spelen samengesteld met hedendaagse beiaardmuziek en klassieke bewerkingen van zijn grootvader, vader, zijn leermeester, Jacques Lannoy en hemzelf. Roosendaal krijgt hiermee  7 juli al een voorproefje.
Op een mooie zomeravond is rondom de St. Janstoren vanaf 20:00 uur muziek te beluisteren van F. BeratTiersen, Goublier en Satie.  En een speciaal stuk rond het carillon van Rouen van A. Paray maakt de franse avond rond.
Kortom weer een avondje feest met franse muziek op het carillon van de St. Jan te Roosendaal.    Er valt dan ook in een gemoedelijke zuidelijke sfeer te genieten van fraaie klokkenklanken.
Luisteren kan vanaf een gezellig terras rondom de toren of in het Emile van Loonpark, en naast schouwburg ‘de kring. En staat de wind goed dan kan ook het vakantiegevoel van de Weij, achter de molenstraat, worden opgezocht om meer op de achtergrond van de klokkenklanken te genieten.
Programma’s aan de toren gratis te verkijgen en na afloop kunt u de beiaardier ontmoeten en nog napraten aan de voet van de St. Jan.(tegenover lunchcafe ‘lente’)  of op een terras. Daarnaast is de beiaard iedere maandag tussen 14:00 en 15:00 uur te beluisteren tijdende marktbespeling 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden