Vanavond de uitreiking van de Cultuurprijs Roosendaal live online te volgen

Foto: Cultuur Verbindt Roosendaal

De coronacrisis heeft ook zijn uitwerking op de uitreiking van de Cultuurprijs. Er viel dit jaar wat minder te kiezen. Toch was de jury het er unaniem over eens: de uitreiking moet wel doorgaan, al is het in een andere vorm.

Het is de manier om cultuuraanbieders en -liefhebbers  in de gemeente Roosendaal een hart onder de riem te steken en het belang van cultuur nog eens te onderstrepen.

Wat is er anders aan de uitreiking?

Dit jaar is er geen Jongerenprijs. De uitreiking vindt ook wat later in het jaar plaats dan je van ons gewend bent. Ook dat is te wijten aan het coronavirus. Ondanks de maatregelen belooft de uitreiking wel weer een mooie avond te worden. De Cultuurprijs Roosendaal 2020 wordt uitgereikt op vrijdag 20 november 2020 om 19.30 uur. Behalve de Cultuurprijs wordt er ook een hele bijzondere oeuvreprijs uitgereikt.

De genomineerden

Hoewel het aanbod wat minder uitgebreid was dan andere jaren was het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken. Met hun kennis en expertise hebben zij de volgende genomineerden vastgesteld: Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten.

Uitreiking

Ontdek of jouw favoriet met de winst naar huis gaat, geniet van verrassende intermezzo’s én woon de allereerste uitreiking van een gloednieuwe prijs bij: de Oeuvreprijs. Volg de uitreiking van de Cultuurprijs Roosendaal live vanaf 19.30 uur via Facebook.

De Cultuurprijs Roosendaal is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden