De Mastepinne zijn “Uit ut goeie hout gesneeje” in 2024

Foto:

Op dinsdagavond 21 februari vond de afsluitingsavond van Mastepinnelaand plaats in de grote zaal van Dorpshuis de Spil. Voorafgaand aan deze avond, stroomde de zaal vol met bezoek uit de hele regio voor het afscheid van Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand.

Vanaf 17:00 uur gingen de deuren van Dorpshuis de Spil open voor het bezoek van de afscheidnemende prins. Na 18 jaar trouwe dienst kwam er een einde aan de regeerperiode van Prins Erik d’n 1e. Veel Mastepinnen kwamen afscheid nemen, maar er was ook bezoek van carnavalsstichtingen uit Aopelaand, Paplaand, Mangelpeejenlaand, Puitelaand en het Ossenkoppenrijk.

Aansluitend aan de afscheidsreceptie vond de officiële afsluiting plaats van carnaval 2023. Na het uitbrengen van de stemmen werd het nieuwe motto bekend gemaakt voor carnaval 2024. Met een grote meerderheid van de stemmen werd er gekozen voor “Uit ut goeie hout gesneeje”. Na het afnemen van de hoofddeksels van Sjampetter Joene, Nar Tommeke, Grootste Boer Peer en Prins Erik d’n 1e was carnaval 2023 echt ten einde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen