Tamboerkorps St. Cecilia op de Roosendaalse Kaai

Tamboerskorps St. Cecilia uit Zegge tijdens een van hun eerdere optredens
Tamboerskorps St. Cecilia uit Zegge tijdens een van hun eerdere optredens
Foto: Archief Tamboerkorps St. Cecilia

Ze zijn opgericht in 1957 en zijn regelmatig aanwezig op een concours. In 2017 wonnen ze een gouden medaille op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en ook in 2022 verbeterden ze daar weer hun persoonlijk puntentotaal. Een club topmuzikanten zal, onder leiding van Erik Pesman deze keer, naar Roosendaal afreizen. Op zaterdag 6 mei zullen ze hun kunsten vertonen langs de oevers van de Roosendaalse Vliet.

“We werden gebeld met de vraag of we mee wilden werken aan een muzikaal spektakel in Roosendaal. We hoorden dat de organisatie reeds prominente Roosendalers had weten vast te leggen zoals Claude Covemaeker, Martine van de Kar, Marion Emmerik en Stef Broos. Naast deze solisten hadden ook inmiddels de Chanteymen uit Roosendaal hun medewerking toegezegd, maar de organisatie wilde nog meer spektakel toevoegen en toen ging de telefoon in Zegge. We waren het snel eens. Bij zo’n spektakel met een lokaal karakter, horen wij ook thuis. We zijn direct extra gaan repeteren om muziekpartijen op elkaar af te stemmen. We zullen op deze avond namelijk bij een zeer gekend nummer meespelen met het organiserende IQ Aarmoei-nieke.

Verder vinden we het een erg leuk en gevarieerd programma wat voor iedereen, jong en oud, wat te bieden heeft. Het spektakel is ook nog eens gratis toegankelijk en de gezelligheid straalt van het programma af. Men kan eenvoudig een plaatsje zoeken op de aanwezige trappen of in een bootje in de Vliet. De organiserende club zit nl. op een ponton op het water. We hebben begrepen dat inmiddels de havens in de omgeving zijn aangeschreven om mensen naar Roosendaal te halen, immers de gele rolbrug én de hefbrug ter hoogte van de Jan Vermeerlaan gaan om stipt 18.50 uur open, om grotere boten toegang te geven.

Verder hebben we vernomen dat het aanwezige publiek zaken krijgt uitgedeeld om actief deel te nemen aan het programma van de avond en mee kan zingen met toepasselijke muziekstukken. Wij zullen ons concentreren op onze muzikale bijdrage, we hebben immers een reputatie hoog te houden. We hebben al meermaals in Kerkrade  gestaan en nu mogen we meespelen met een nummer, waarmee een Roosendaalse club wereldkampioen is geworden.

We kijken uit naar de samenwerking en hopen dat men vanuit Roosendaal én vanuit Zegge op 6 mei de weg naar het Zwaaigatconcert van het IQ Aarmoei-nieke weet te vinden”. Entree gratis, aanvang 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen