Unieke productie over Roosendaal door Tongerlo Toneel

jun 07 , 13:12 cultuur
tt trotsoprsd
Wat is het, dat wij zo enorm kunnen afgeven op deze stad maar dat Roosendaal ons niet los kan laten? Is Roosendaal van de Roosendalers? Zijn de inwoners trots op hun stad? En zo ja, waar komt die trotsheid vandaan? Heb jij ooit wel eens goed gekeken naar de stad en gezien wat deze zo uniek maakt?
Tongerlo Toneel neemt je mee in deze zoektocht naar waar Roosendaal voor staat.
In aanloop naar haar jubileumjaar heeft Tongerlo Toneel een unieke straattheatervoorstelling in het centrum van Roosendaal gemaakt. Met deze productie zetten we het lokale Roosendaalse verhaal centraal en nemen we het publiek mee op een reis door de tijd. We laten zien hoe Roosendaal veranderd is, wat dat met de bewoners doet en stelt de bezoekers de vraag hoe zij nu in het huidige Roosendaal staan.
Het project is een coproductie tussen Tongerlo Toneel en Productiehuis Plankenkoorts waarbij Tongerlo Toneel het artistieke concept inbrengt en waarbij Plankenkoorts de productiekracht inbrengt. Hierbij combineren we de kracht van Tongerlo Toneel met hun connectie in het amateurveld en verbinding met de Roosendaalse verenigingen en de kracht van Plankenkoorts in het produceren en coachen/begeleiden van startende makers. De uitgangspunten om een lokaal verhaal te vertellen en het werken met startende makers is een gedeelde waarde tussen Tongerlo Toneel en Plankenkoorts.
“Ontzettend gaaf om te zien hoe we de kracht van improvisatie inzetten om ons eigen verhaal over Roosendaal te vertellen,” aldus Cocky van Meer, initiatiefnemer van en speler binnen het project. “We hebben met Bram van Arendonk een bevlogen en leergierig lokaal talent te pakken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en spat ook van de spelers af. We hebben ontzettend veel zin in de voorstellingen.”
Wanneer vr 14 juni 19.30 uur, za 15 juni 15.00 uur, za 15 juni 19.30 uur
Reserveren kaarten a €10,- te reserveren via deze website
Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Cultuur Verbindt Roosendaal en medewerking van C-Cinema Roosendaal.