Morgen verschijnt boek over 75 jaar praktijkonderwijs Roosendaal

Viering 40 jaar beroepsonderwijs
Foto: C. van Gastel

Het platform Ontmoeten is Leren presenteert morgen een boek en dvd met als titel Da Vinci College, 75 jaar beroepsonderwijs in Roosendaal, 1939-2014.

Maatschappelijke veranderingen hebben meer invloed op het praktijkonderwijs dan op welke middelbare schoolopleiding dan ook. Het onderwijs moest dus altijd ‘met zijn tijd mee’ en veranderde ook talloze malen van naam. Genoeg mensen hebben het nu nog over huishoudschool en ambachtsschool.

Ben Maas

Auteur Ben Maas schreef het boek in samenwerking met oud-directeur Frans van Haren en de huidige directeur van het Da Vinci Joseph Dekkers. Het drietal benadrukt dat het boek vooral bestemd is voor de (oud-)leerlingen.

Natuurlijk zullen ook docenten en bestuurders het boek niet links laten liggen. Het is veel te leuk om door 75 jaar praktijkonderwijs Roosendaal te bladeren. Een onderwerp waarover volgens Ben Maas nog maar bar weinig is gepubliceerd.

Speurtocht

Het kostte aardig wat tijd en moeite om het materiaal boven water te krijgen. Het zat verstopt in fotoalbums, diacassettes, losse foto’s en verkleefde documenten in vastgeroeste ordners. Hoewel het boek vol staat met foto’s, was er uiteindelijk nog zoveel beeldmateriaal over, dat is besloten een dvd aan het boek toe te voegen.

Maas bracht heel wat uren door in het Roosendaalse gemeentearchief dat ook uitgever is van het boek. Ook sprak de auteur met oud-leerlingen die vertellen wat het praktijkonderwijs voor hen heeft betekend.

Presentatie

Het boek wordt morgen om 16.30 uur gepresenteerd in de aula van het Da Vinci College aan de Laan van België 88. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via de website van het platform Ontmoeten is leren.

  • Vanaf vrijdag is het boek te koop voor € 17,50.
  • Het boek is verkrijgbaar bij het gemeentearchief, het Tongerlohuys, de VVV, de plaatselijke boekhandels en het Da Vinci College.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden