VakantieBieb: leesapp voor jong en oud

Foto: Brad Flickinger / Flickr cc by-2.0

Tot 31 augustus zijn de deuren van de VakantieBieb open. Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je gratis e-books voor het hele gezin.

De VakantieBieb is gratis verkrijgbaar in de App Store of Google Play Store en al meer dan 100.000 keer gedownload. Je hoeft geen lid te zijn van de openbare bibliotheek. In de app staan zo’n zestig grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor jong én oud, waaronder ook enkele taalgidsen en tijdschriften.

Voor kinderen

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, vaak 1 tot 2 AVI-niveaus teruggaan in hun leesontwikkeling. Lezen in de vakantie is dus belangrijk.

Kinderen van 6-9 jaar kunnen genieten van Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon of Trubbel de trol van Reggie Naus. Voor kinderen tussen 9-12 jaar is bijvoorbeeld Mees Kees van Mirjam Oldenhave beschikbaar en De vreselijke tweeling van Jozua Douglas.

  • Tip voor jongeren ouder dan 12 jaar: de thriller Smiley van Lotte Boot.

Voor volwassenen

Volwassenen kunnen onder andere de nieuwe roman Dertig dagen van Annelies Verbeke lezen of een thriller van Lieneke Dijkzeul, Tess Gerritsen, David Baldacci of Nicci French. Lievers iets luchtigs? Ga dan voor Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman.

Naast boeken zijn er ook tijdschriften toegevoegd waaronder het zomernummer van Vrij Nederland, Runners World en Computer Totaal. Vijf praktische taalgidsjes maken het aanbod compleet.

Lezen zonder internet

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je boeken downloaden. Die komen in je eigen ‘boekenkast’ te staan. Voor het lezen van de boeken heb je geen internetverbinding nodig. Ideaal dus voor de vakantie.

Een deel van de boeken is verkrijgbaar in een aangepast lettertype, speciaal voor kinderen en volwassenen met dyslexie.

  • Had je de app vorig jaar al gedownload, dan hoef je geen nieuw account aan te maken. Je moet wel even de app updaten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen