Historicus Robert Catsburg presenteert nieuw boek

Foto: Tongerlohuys

Tijdens een overhandiging op 1,5 meter afstand ontving burgemeester Han van Midden het eerste exemplaar. De overhandiging vond plaats op maandag 4 mei in het Tongerlohuys.

In het nieuwste boek van historicus Robert Catsburg krijgt de lezer een gedetailleerd beeld van de bevrijding van West-Brabant in oktober 1944. ‘Operation Thruster’, een periode van zes dagen waarbij Nispen en vervolgens ook Roosendaal werd bevrijd door de ‘Polar Bears’, wordt hierin beschreven.

Deze periode verliep moeizaam en dat heeft, volgens Catsburg, alles te maken met het feit dat de Duitsers inmiddels extreem ervaren waren en dat de Engelsen uiterst voorzichtig te werk wilden gaan. Het lukt de Duitsers zelfs om de Engelsen een stuk terug te dringen. In de meeste officiële documenten wordt daar niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Het zijn juist deze details die het boek van Catsburg zo volledig maken.

Eerder schreef de historicus al boeken over de bevrijding van Steenbergen en Welberg. En schreef hij over de slag om Bergen op Zoom, Wouw en Tholen.

Het 140 pagina’s tellende boek kost € 19,95 en is te koop bij het Verboden Rijk. Een exemplaar van het boek is ook te reserveren via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen