Zaterdag open dag hospice Roosdonck

Foto: Stichting Groenhuysen

Op zaterdag 10 oktober, de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, zet hospice Roosdonck haar deuren open.

Roosdonck bestaat nu drie jaar en biedt mensen uit Roosendaal en omgeving in hun laatste levensfase een combinatie van zorg en wonen. Privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven staan voorop.

Op de open dag vertellen vrijwilligers belangstellenden over hun werk in Roosdonck en hoe zij dat ervaren. Het hospice is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers: de open dag is misschien een mooie gelegenheid om de eerste stap te zetten.

Complementaire zorg

Bezoekers worden rondgeleid en hebben natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen. Dit jaar wordt er op de open dag ook stilgestaan bij complementaire zorg, zo laat het hospice weten.

Complementair betekent ‘aanvullend’. Deze zorg komt dus niet in plaats van de reguliere behandelingen, maar ernaast, en is in het hospice ruimschoots voorhanden. Denk aan behandelingen met oliën die pijn en andere klachten kunnen verlichten.

Waakkast

Een belangrijk element in het hospice is de aandacht voor naasten. Op de open dag kun je een kijkje nemen in de waakkast. Daar vind je de zogeheten ‘waakmanden’ met bijvoorbeeld cd’s, puzzelboekjes en een deken om de lange waakuren door te komen.

Roosdonck-zegel

Fundraising comité Roosdonck zal zaterdag aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de uitbreiding van het hospice en wat er zoal nodig is om het verblijf van mensen in deze toekomstige appartementen te veraangenamen.151005 Roosdonck-zegel - Stichting Groenhuysen

De speciale Roosdonck-postzegel die sinds juni te koop is, ontbreekt natuurlijk niet op de open dag. De zegels kosten €1 per stuk. Je kunt ze ook per e-mail bestellen. De opbrengst van de zegels – de overwaarde – gaat naar het hospice.

Een laatste thuis

Roosdonck biedt onderdak aan maximaal twaalf cliënten in hun laatste levensfase. Het hospice is onderdeel van Stichting Groenhuysen. Cliënten krijgen – in een eigen appartement – de zorg die ze nodig hebben in een omgeving die ze met eigen spullen kunnen inrichten. Zo kan Roosdonck een laatste thuis worden.

In deze voorlichtingsfilm komen veel gestelde vragen over het hospice voorbij.

  • Bezoek de website voor meer informatie.
  • Open dag: 13.00-16.30 uur.
  • Roosdonck, Kalsdonksestraat 89.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen