‘Jouw werk op de rails’ krijgt Nationale HR Zorg Award

Foto: Groenhuysen

Op de Dag van het respect voor de zorg, een landelijk initiatief van FWG Progressional People vond de uitreiking van de Nationale HR Zorg Award plaats. Het project ‘Jouw werk op de rails’ was dit jaar één van de winnaars.

Jaarlijks reikt FWG Progessional People deze award uit aan een project wat het werkplezier van medewerkers in de zorg vergroot. Zij waren echter dit jaar van mening dat de hele zorgbranche een bijzonder prestatie leverde. Daarom reikte zij niet één maar meerdere awards uit. Groenhuysen meldde ‘Jouw werk op de rails’ aan en kreeg al snel te horen dat ze aan de criteria voldeden en dat ze dus voor de award in aanmerking kwamen.

Awardshow

Op 26 januari namen Ton Akkermans en Cor van Nijnatten, projectleiders, samen met de medewerkers van Kerkakkers de award in ontvangst tijdens een spectaculaire online show. Minister Hugo de Jonge opende de show, en er kwamen verschillende sprekers zoals Diederik Gommers en Danielle Braun(antropoloog), met als afsluiting Guido Weijers met zijn Masterclass Geluk. Het hoogtepunt van de show was natuurlijk de uitreiking van de awards.

Samen vieren

‘We kregen al eerder de prijs toegestuurd die we tijdens de show pas mochten openmaken,’ zegt Ton. ‘Ondanks de beperkingen vanwege corona was dit toch een mooi moment. Op de locaties waar het project ondertussen draait, zorgden wij voor gebak voor bij de koffie zodat collega’s op afstand konden meegenieten.’ ‘Wij zijn trots op deze mooie award die we dankzij de inspanningen van alle betrokken zorgmedewerkers in ontvangst mochten nemen,’ licht Cor toe. ‘De eervolle vermelding geeft hopelijk weer een boost in deze ingewikkelde tijd in het blijven behouden van het werkplezier en verlenen van de aansprekende zorg aan onze bewoners!’

Jouw werk op de rails

Werkprocessen optimaliseren waardoor er meer tijd vrijkomt voor de bewoners. Dat is het doel van het project ‘Jouw werk op de rails’, een van de verbeterprojecten binnen de regio West-Brabant. In dit project staan medewerkers centraal. Want wie weten er beter waar de knelpunten zitten in het werkproces? En wie hebben er betere ideeën over hoe deze knelpunten op te lossen zijn? Door het doorlopen van verschillende modules die gericht zijn op het makkelijker maken van het werk, is er ruimte voor meer werkplezier. Want plezier in het werk zorgt ook voor betere zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden